Следва

Най-интересното от седмицата на висшата мода в Париж есен-зима 2013. Част I

Ти би ли носила? Мъжката колекция Givenchy пролет-лято 2013

Полупрозрачни копринени ризи с триизмерни принтове в бледи цветове или цели абстрактни картини отпечатани...

All fashion преди 11 години

В света на Рикардо Тиши са двa основните градивни елемента, въху които той изгражда живота си - семейството и религията. В колекцията му пролет/лято 2013 в мъжки модели за Givenchy той комбинира тези два аспекта, за да създаде истинско модно шоу след това.

Религиозните препратки в дрехите му се виждат почти във всеки модел, а лайтмотивът е златистият ореол около Дева Мария.

Полупрозрачни копринени ризи с триизмерни принтове в бледи цветове или цели абстрактни картини, отпечатани едновременно върху ризи, вратовръзки и якета, създават истинско и силно подчертано кютюр ехо. 

Но странностите, които предлага дизайнерът не спират дотук. Рикардо Тиши предизвика истински дъжд от въпроси за това как светът определя коя дреха е за мъжкия или коя е за женския гардероб. Самият той е провокиран от интереса на жените към мъжките му колекции и той не пропуска момента да експериментира и с това по време на шоуто си, като недвусмислено избира няколко модела жени, които да разхождат произведенията му.

Включването на може би най-момичешкия цвят - розово, и то в комбинация със сатен, също не е случайно, дизайнерът прави опит за промяна с тази колекция... за промяна на стереотипите.

Сигурни сме, че Рикардо вече има много поклонници, ние също му се възхищаваме за смелите и креативни решения, но се чудехме ти би ли носила нещо от мъжката му колекция или смяташ, че това е прекалено и губи от  женствеността? Или пък обратно - господинът в розово с лика на Дева Мария твърде смел ли е за твоите представи? 

Чакаме да разберем! 
 

More All fashion

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

All fashion преди 1 седмица

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).