Следва

Тайра Бaнкс по стъпките на Джей Ло! Хвана си 14 години по-млад от нея мъж

Who is he: 10 любими факта за Маги Халваджиян

Един от най-добрите продуценти у нас е роден е на 18 февруари 1967 г. в Плевен, но е поживял и във Варна, Италия и Москва...

Други преди 11 години

Днес май малко те позатруднихме с въпроса ни Who is he?, но пък верен отговор така или иначе имаме и той е - Маги Халваджиян. Един от най-добрите продуценти у нас е роден е на 18 февруари 1967 г. в Плевен, но е поживял и във Варна, Италия и Москва.

Собственик е на продуцентските фирми Global Films и Global Vision и има над 450 заснети клипа и реклами до сега, но можеш да разбереш и още факти за него, ако продължиш да четеш надолу:

1. Продуцентът е син на баща арменец - Бедрос, или Бебо, и майка българка - Юлия, които имат и още един син, т.е. брат на Маги - Юлиан.

2. Под влиянието на майка си Магърдидч попада в балетното училище и само след две години вече танцува в Националната опера. В един момент проумява, че това не е за него и кандидатства в цирковото училище в Москва, където го приемат.

3. От 1981 г. до 1986 г. той изучава цирковото изкуство, след което отива в Италия, но накрая любовта го връща отново в София.

4. С Кремена се запознали съвсем случайно и се оженили внезапно един четвъртък, без да кажат на никого. Имат син Бедрос, роден през 1991 г. в Италия.

5. Маги присъствал на раждането на сина си през цялото време. Историята говори за това, че когато лекарите попитали Кремена дали иска мъжът й да бъде в родилната зала, тя заплашително обявила: Ако той не влезе, няма да родя!

6. Пътят му към киното започва още в четвърти клас, когато се снимал във филма "Федерация на династронавтите". Тогава получил бележка за училище, че заради снимките не бива да се подстригва, и я представял пред преподавателите си цели две години. Оттогава все е с дълга коса.

7. Докато учи в Москва, Маги продължава да снима, а когато през 1986 г. завършва, вече снимал сватби и изкарвал от поръчките толкова много пари, се чудел как да ги похарчи.

8. С продуциране се занимава от средата на 90-те. Фирмата му "Глобал дрийм“ съществува от 2002 г. Негови са едни от най-рейтинговите предавания в ефира от моретата с любов до таланта, който България търси по цели 3 месеца. Разбира се, най- емблематичното му предаване си остава "Господари на ефира".

9. Халваджиян е режисьор на игралния филм "Печалбата", както и на няколко късометражни филма, между които "Скомина".

10. Маги признава, че ако може да живее във филм, би живял в... "Индиана Джоунс".


 

 

More Други