Следва

Еволюция на вечността - Cacharel

Най-интересното от седмицата на висшата мода в Париж есен-зима 2013. Част I

Обожаваме присъствието на панталона в колекцията висша мода на Armani Prive и смятаме, че тази великолепна...

All fashion преди 11 години

Както обещахме - понеделник и вторник посвещаваме на пълен и разточителен обзор на всички haute couture дефилета в Париж за сезон есен-зима 2013, събитие, което ни се случи в пoредната гореща изминала седмица.

Най-големите имена са тук, а очакванията са оправдани - Диор си намери майстора, но в хубавия смисъл, Карл пак създаде близо 70 модела за Chanel, ексцентрикът Готие се върна в годините на денди костюма, което ужасно много ни харесва, а Рикардо Тиши предпочете африканки за великолепните си 10 от кютюр модела.

За улеснение разделихме всичко това на две част, втората е утре!

Armani Privé

Обожаваме присъствието на панталона в колекцията висша мода на Armani Privé и смятаме, че тази великолепна дреха, по начина, по който я разбира Джорджо Армани, с ниските, както обикновено, обувки с остър връх, със силата на материите и цветовете, е способна да завладее изцяло вечерния гардероб.




Всъщност цялата колекция говори за вечер, блясък и вълшебство с кадифените рокли, приглушените сини цветове, преливащите се като при залеза нюанси, удивителните силуети, лъскавите елементи и воалетките около лицата на моделите, нарочно фокусиращи вниманието върху загадката коя е жената в тази изключителна рокля.

За пореден сезон Армани ни доказва, че е сред големите майстори на от кутюра, майстор, който разбира женствеността.

Christian Dior



Още веднъж - успех за Раф, успех за Диор. Колекция, която ни даде това, от което се нуждаехме - традициите на господин Диор в най-красивия им съвременен прочит. 

Виж цялата колекция тук>>

Chanel



Цели 64 модела, от които нито един не се отклонява от традициите на Chanel.

Атмосферата на представянето на колекцията висша мода на поверената на Лагерфелд марка отново бе завладяващо френска с типичния декор на парижко кафене, създаден от плетените столове и маси, върху които стоят имената на гостите, и върху които са подредени чаши с шампанско и миниатюрни макарони в купа.

Самата колекция е в концепция, наречена New Vintage, пресъздаваща истинската кутюр традиция на Коко Шанел, с много ръчна работа и много внимание към кройката.

Цветовете са в меки пастелни тонове, много от любимото ни сиво и сладко сладоледено розово, които оцветяват костюмите от туид и палтата, подобни на рокли. Някои от саката от класическия Шанел костюм са покрит с бродерии, истинско ръчно майсторство, за което са били необходими хиляди часа труд.

Ръчния труд изключително много си личи при вечерните модели на Лагерфелд, за които са използвани изрезките от шифона и тюла, за да се превърнат в изключително ефектни детайли върху роклите, също и в пачуърк и пришитите ръчно триизмерни цветя.

Като цяло това е колекция, в която е впрегнато огромно количество човешки потенциал, но която не внушава нищо различно от предните есенни сезони.

Виж още снимки от колекцията тук>>

Givenchy


Те са отново 10 на брой. Разкошни, великолепни, съвършено изпипани модели, облечени върху 10 чернокожи момичета.

Виж подрoбности за колекцията тук>>
 

Giambattista Valli




Беден на кутюр архив, но богат на възможности дизайнер, който за пореден път на сцената на висшата мода разкрива манията си по роклята, великолепните силуети и силните детайли.

Отново при Вали принтът е на цветя - от съвсем реалистични до импресионистични, но винаги много негови, разпознаваеми, емблематични. 

Всъщност в колекцията на дизайнера цялото усещане е за градина, а то идва не само от смелите кройки, детайлите като цъфнали храсти, създадени чрез безброй рюшове, набори и дипли, но и от ефектно накацалите върху устните и косите на моделите гигантски шарени пеперуди.

Импресионистична, великолепна, много специална, силно вечерна колекция, която не може да бъде наречена с други думи, освен истинска висша мода.

Втората част на нашия обзорен преглед на седмицата на модата в Париж, която ще включва колекциите на Жан Пол Готие, Валентино, Версаче, Маржела, Ели Сааб, очаквай утре! 

Виж още: 
Любими модели от Седмицата на Висшата мода в Париж есен-зима 2012/13
 

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 33 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.