Следва

Звездни boyfriend джинси

Еволюция на вечността - Cacharel

Преди Cacharel двамата работят за Balenciaga, YSL и John Galliano. Неизвестността им вероятно би предизвикала...

All fashion преди 11 години

Малко позната у нас, френската марка Cacharel заслужава преговор на историята и развитието си, защото носи дух и качества, несравними с останалите марки с десетилетна история.

Много френски, просто невъзможни за сбъркване модели, вълшебни аромати - най-известният сред тях - легендарният Anais Anais, вярна последователност на идеята през годините и, в крайна сметка, непреходен френски шик с луксозен етикет.

През 1957 година Жан Буске — син на търговец и щастлив притежател на диплома за крояч - напуска малкия Ним в Южна Франция, за да се настани в Париж и да отвори малко модно студио, като работи първоначално като стилист, а първите модели от една цяла, завършена колекция са представени на Парижката седмица на модата през 1962 година под името Blouse. Колекцията с име "Блуза" предизвиква възторг у публиката, която полудява по лекия, свеж, ярък дизайн, абстрактните принтове и романтичен стайлинг. Успехът логично води до основаването на собствена модна къща, която Жан нарича Cacharel, по името на малка птичка от Куба. 

На 8 юли преди точно 49 години блуза от лека тъкан от колекцията на Cacharel за 1963 година се появява на корицата на Elle и слага началото на жадуваната популярност сред потребителите, а не само сред професионалистите. Запазена марка на Cacharel стават ярките цветни принтове, леките и нетрадиционни кройки, както на роклите, така и на блузите, и съвсем ясно дефинираната женственост. Успехът стимулира господин Буске да разшири присъствието, и в края на 60-те той пуска на пазара мъжко, детско облекло, бельо и много успешната парфюмерийна линия Cacharel.



В последните години Cacharel се идентифицира главно с два дизайнерски дуета, които в първите години на новия век движат изцяло нещата в модната къща. И двете двойки се справят блестящо със запазената марка на Cacharel - принтовете, и продължават да развиват лицето и имиджа на компанията по най-добрия възможен начин. Става дума за Clements Ribeiro и Eley Kishimoto — и двете комбинации с безценен принос за поддържане в годините на романтичния, младежки и ярък дух на модната къща.



Преди на руля да застъпи актуалното дизайнерско дуо, през 2010 компанията кани на поста арт-директор Седрик Шалие, когото едва година по-късно сменят с никому неизвестните до този момент възпитаници на Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Линг Лю и Довей Сун. На 1 октомври миналата година дизайнерският дует от Китай показва в Париж своята първа колекция за легендарната френска модна къща. 


Clements Ribeiro (пролет-лято 2003), Eley Kishimoto (пролет-лято 2009), Cédric Charlier (есен-зима 2011)


Cacharel пролет-лято 2012

Преди Cacharel двамата работят за Balenciaga, YSL и John Galliano. Неизвестността им вероятно би предизвикала колебание във всеки друг, който би ги наел за изработката на цяла една колекция в трудни времена като тези, но експериментаторския и много свободен дух на Cacharel, както и оправданото самочувствие, допускат този риск и в резултат се появява красива колекция Пролет/Лято 2012, отново характерна с нежни принтове, макар и по-ярки и абстрактни този път.


есен-зима 2013

Едно обаче остава неизменно и всички наети таланти безпрекословно се съобразяват с това - чувството за лекота, романтика и младост. Същото виждаме и в колекцията за есента и зимата, които предстоят, и много им се радваме.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.