Следва

Звездни boyfriend джинси

Еволюция на вечността - Cacharel

Преди Cacharel двамата работят за Balenciaga, YSL и John Galliano. Неизвестността им вероятно би предизвикала...

All fashion преди 11 години

Малко позната у нас, френската марка Cacharel заслужава преговор на историята и развитието си, защото носи дух и качества, несравними с останалите марки с десетилетна история.

Много френски, просто невъзможни за сбъркване модели, вълшебни аромати - най-известният сред тях - легендарният Anais Anais, вярна последователност на идеята през годините и, в крайна сметка, непреходен френски шик с луксозен етикет.

През 1957 година Жан Буске — син на търговец и щастлив притежател на диплома за крояч - напуска малкия Ним в Южна Франция, за да се настани в Париж и да отвори малко модно студио, като работи първоначално като стилист, а първите модели от една цяла, завършена колекция са представени на Парижката седмица на модата през 1962 година под името Blouse. Колекцията с име "Блуза" предизвиква възторг у публиката, която полудява по лекия, свеж, ярък дизайн, абстрактните принтове и романтичен стайлинг. Успехът логично води до основаването на собствена модна къща, която Жан нарича Cacharel, по името на малка птичка от Куба. 

На 8 юли преди точно 49 години блуза от лека тъкан от колекцията на Cacharel за 1963 година се появява на корицата на Elle и слага началото на жадуваната популярност сред потребителите, а не само сред професионалистите. Запазена марка на Cacharel стават ярките цветни принтове, леките и нетрадиционни кройки, както на роклите, така и на блузите, и съвсем ясно дефинираната женственост. Успехът стимулира господин Буске да разшири присъствието, и в края на 60-те той пуска на пазара мъжко, детско облекло, бельо и много успешната парфюмерийна линия Cacharel.



В последните години Cacharel се идентифицира главно с два дизайнерски дуета, които в първите години на новия век движат изцяло нещата в модната къща. И двете двойки се справят блестящо със запазената марка на Cacharel - принтовете, и продължават да развиват лицето и имиджа на компанията по най-добрия възможен начин. Става дума за Clements Ribeiro и Eley Kishimoto — и двете комбинации с безценен принос за поддържане в годините на романтичния, младежки и ярък дух на модната къща.



Преди на руля да застъпи актуалното дизайнерско дуо, през 2010 компанията кани на поста арт-директор Седрик Шалие, когото едва година по-късно сменят с никому неизвестните до този момент възпитаници на Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Линг Лю и Довей Сун. На 1 октомври миналата година дизайнерският дует от Китай показва в Париж своята първа колекция за легендарната френска модна къща. 


Clements Ribeiro (пролет-лято 2003), Eley Kishimoto (пролет-лято 2009), Cédric Charlier (есен-зима 2011)


Cacharel пролет-лято 2012

Преди Cacharel двамата работят за Balenciaga, YSL и John Galliano. Неизвестността им вероятно би предизвикала колебание във всеки друг, който би ги наел за изработката на цяла една колекция в трудни времена като тези, но експериментаторския и много свободен дух на Cacharel, както и оправданото самочувствие, допускат този риск и в резултат се появява красива колекция Пролет/Лято 2012, отново характерна с нежни принтове, макар и по-ярки и абстрактни този път.


есен-зима 2013

Едно обаче остава неизменно и всички наети таланти безпрекословно се съобразяват с това - чувството за лекота, романтика и младост. Същото виждаме и в колекцията за есента и зимата, които предстоят, и много им се радваме.
 

More All fashion