Следва

Графа стартира лятното си турне

Топ 10 на най-горещите летни четива за 2012 - Специално проучване на ViewSofia

Почти всеки си мечтае за отпуската, през която ще си лежи по цял ден на плажа и ще пие ледени коктейли с книжка...

Books преди 11 години

Почти всеки си мечтае за отпуската, през която ще си лежи по цял ден на плажа и ще пие ледени коктейли с книжка в ръка без да го интересува нищо останало.

Но, разбира се, на плажа не се чете всичко. Хубаво е в унисон с цялата хармония около теб да бъде и четивото ти. Защото признай си, че е малко кофти, ако на плажа трябва да разлистващ учебници по органична химия или пък да четеш тежки като идея и изказ книги, които имат нужда от дълбок и проникновен анализ, за да те погълнат.

Затова както има плажна кърпа, която можеш, разбира се, да ползваш и за всичко останало, така има и плажна литература. Не е задължително тя да се чете само в близост до море, вълни и пясък, но там тя допълва “отпускарската” обстановка.Четивото на плажа е задължителна, защото както сам можеш да се сетиш освен за четене, можеш да го ползваш за скрито наблюдение или възглавница.

Ето ти десет сравнително нови заглавия, с които или върху които можеш да си починеш:


Това е един от романите, с които човек пътува във времето и пространството и винаги намира път към читателя. Много романтика, умело преплетена с история, която те завладява, за да прочетеш книгата на един дъх!

Стъкларят от Мурано ще те потопи в живота на Венеция в миналото и днес, ще ти разкрие тънкостите на стъкларското изкуство и ще те направи съпричастен с вълнуваща любовна история. Кой знае, може пък и да ви накара да посетите този неповторим град...
 

 

 



 

"Въпросите на сърцето" на Емили Гифин е увлекателна и проникновена книга, не е типичен чиклит, по-скоро роман за живота и семейството.

Този роман разказва историята на две напълно противоположни жени, на които един трагичен инцидент преплита съдбите по съвсем неочакван начин, подлага ги на изпитание и ги принуждава да преосмислят представите си за семейството, любовта, верността и щастието. Увлекателен, проникновен и майсторски написан този роман замисля за истински важните неща в живота.

 

 

 

 

 

"Императрицата на сладоледа" е една успешна книга. Не е брилиантна, но не е и лоша. Daily Mail определя книгата като "разтърсваща история в традицията на "Парфюмът" и "възхителна, доставяща върховно удоволствие на сетивата”. Всъщност тя е поредната добра творба на талантливия Антъни Капела.

Действието се развива в далечната 1670 г. Историята е измислена, но има и някои конкретни исторически факти. В центъра на сюжета е както борбата за власт между крал Луи ХІV и придворните на Чарлз ІІ, така и създаването на сладоледа.

 

 

 

 

Французойките не пълнеят, а пък ядат хляб и сладкиши, пият вино и редовно си поднасят първо, второ и трето. В чудесния си разказ Мирей Джулиано разкрива простите тайни на "френския парадокс" - как да се наслаждавате на храната и да останете стройни и здрави. Всъщност това е четиво против диетите, а авторката дава практични съвети за това как да се откажем от тях и да изградим един добър начин на живот и хранене. Най-важното послание в книгата е забравете диетите! Яжте правилно, усещайте всеки вкус, насладете се на мига, доставяйте си удоволствие, но с мярка, не бързайте, не яжте на крак, създайте атмосфера, когато консумирате храна и т.н.

Неустоима, изискана, убедителна, смешна, мъдра и много, много навременна, това е най-добрата книга за неспазването на диети!
 

 

 

Кейн е изключителен майстор и както всичките му останали книги, така и "Милдред Пиърс" е съвършено написана.

Иначе самата Милдред Пиърс има страхотни крака, кулинарен талант и несломим характер и тя използва тези свои предимства, за да надживее развода си и бедността и да се измъкне с нокти и зъби от незавидното си социално положение. Но Милдред има две слабости: непреодолимо влечение към безотговорни мъже и безразсъдна преданост към чудовищната си дъщеря. От тези елементи Джеймс М. Кейн изгражда един изключителен психологически роман с опустошителна емоционална сила и героиня, чиито амбиции и болки са близки и понятни за всеки читател.

 

 

 

Много разпускащо четиво. Това е поредният от хайку романите на Дейвид Ланю, който отново среща почитателите на японската поезия с английския хумор. По изпитан прийом Ланю се пренася през време и пространство и успоредно с приключенята на японските си поети описва и своите странствания из САЩ, Германия и… България.

Ето някои от любимите ни хайкута от книгата:

на кръстопът в лятната планина –
четирима българи
пет мнения
***
прибирам се с такси –
тъмен парфюм
по пръстите ми

 

 

Нека започнем с това, че "Петдесет нюанса сиво" e най-бързо продаваният роман за възрастни в историята със светкавичната продажба на 1 милион копия само за 11 седмици! След това ти ще ни попиташ “Защо жените харесват толкова този роман?" Защото е написана с думите, които мъжете забравят да казват, а жените искат да чуват.

Според The Telegraph сексуалните отношения в книгата ще бъдат обсъждани от жените дълги години, а стилът на писане е от онези, които поглъщат вниманието ти изцяло до последната страница, а и след това. На тези, които се заитригуваха от текста не им остава много, защото ИК "Бард" обещава да издаде първата част от трилогията на 23 юли.

 

 



Книгата на френската суперзвезда Гийом Мюсо "Защото те обичам"  смесва романтика и мистерия с изключително увлекателен стил и буквално се чете на един дъх.

Авторът не се ограничава нито с темите, нито с литературните похвати в творчеството си и именно затова четенето на „Защото те обичам” е такова удоволствие – книгата предлага широка стилистична и фабулна гама, която ще допадне дори и ако си много претенциозен.

 

 

 

 
 

От The Washington Post казват: "Книгата… руши алабастровия образ, който всички ние имаме за Джаки. Тя разкрива една хитроумна, понякога саркастична, политически любопитна първа дама, с ясно мнение за всеки един около себе си."

Това са исторически разговори за живота с Джон Ф. Кенеди, които са записани само четири месеца след атентата в Далас. Жаклин си припомня своите най-щастливи години, прекарани в Белия дом със съпруга си и президент.

 

 

 


 

Ще се забавлявате докато я четете, това е от книгите за онези читатели, които обичат да си задават въпроси от сорта „Ако свариш русалка, какъв бульон ще получиш – месен или рибен?“
 

Печатна грешка е книгата, която не сте очаквали от Людмила Филипова, но е факт. Тя иронизира „важни“ теми като властта, медиите, модерните технологии и се надсмива над всички „сериозни“ въпроси на съвремието.

 

 

 

 

 


Благодарим за любезното съдействие на ИК Инфодар, ИК Хеликон, ИК Изток-Запад, ИК Бард, ИК Сиела, ИК Кръгозор.

More Books