Следва

Who is he?

Who is he: 10 любими факта за Илайджа Ууд

Сигурно повечето са познали в лицето му Фродо, но това всъщност е американският актьор Илайджа Ууд и той е отговорът на въпроса ни Who is he? от тази сутрин...

 

Други преди 11 години

Сигурно повечето са познали в лицето му Фродо, но това всъщност е американският актьор Илайджа Ууд и той е отговорът на въпроса ни Who is he? от тази сутрин.

Илайджа Джордан Ууд е роден на 28 януари 1981 г. в градчето Седар Рапидс, щата Айова (САЩ), но какво още не знаете четете по-надолу:

1. На 7-годишна възраст започва да пее в местния хор, а година по-късно вече изпълнява и роля в театрална постановка по "Вълшебникът от Оз".

2. През 1988 г. майка му го записва в местната агенция за модели “Авант Студиос”, и след 6 месеца изпращат Илайджа на конференция на Международната асоциация на моделите и младите таланти в Лос Анжелис. Тогава за пръв път момчето напуснало границите на родния си щат.

3.
 През 1993 г. Ууд си партнира с друг млад талант Маколи Кълкин в "Добрият син" (The Good Son), който нямал успех сред публиката.

4. 
През 1994-а му е поверена главната роля във "Норт" - филм, разкритикуван жестоко, но с уговорката, че единственото хубаво нещо в него е присъствието на младия талант Илайджа Ууд.

5. Продукциите, излезли до 2002 г. минават почти незабелязано, но не носят успеха, който младият актьор заслужава. Бумът, който предизвиква екранизацията по романа на Дж.Толкин “Властелинът на пръстените” надминава всички очаквания. Според всеобщото мнение на критици и зрители един от най-добре справилите се с актьорската си задача в него е именно младият Илайджа Ууд.

6. През 2005 г. Илиаджа Ууд прави свои музикален лейбъл - Simian Records. Той издаде дебютния албум на инди рокерите The Apples in Stereo - New Magnetic Wonder, наскоро подписа договор и с нюйоркската пънк банда Heloise and the Savoir Faire, но най-голямата мечта на американският актьор е да приобщи към лейбъла си британската алтърнатив банда Radiohead.

7. Една от добрите приятелки на Илайджа още от детство е Холивудския секссимвол Скарлет Йохансон.

8. Илайджа озвучава танцуващия пингвин Мъмбъл в анимацията "Веселите крачета 2".

9. За да бъде напълно съпричастен към борбата със Спин-а актьорът е полаган като покойник в ковчег.

10.  Илайджа Ууд ще изиграе ролята на младия Фродо във филма "Хобитът" по Дж. Р. Р. Толкин, режисиран отново от Питър Джаксън, чиято премиера е насрочена за 14 декември 2012 г.

 

More Други