Следва

Благотворителна изложба И АЗ МОГА/I Can Too в галерия А Tuin

Веселин Пантелеев-Ешкенази се сгоди!

Виртуозът се сгоди за приятелката си Станислава, която ще е втората му съпруга...

People of art преди 11 години

Виртуозът на цигулката Веско Пантелеев-Ешкенази се сгоди за приятелката си Станислава и обяви новия си статус в социалната мрежа "Фейсбук".

Музикантът, който е концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам, и дамата на сърцето му живеят заедно от няколко години и сега са решили да оформят връзката си и юридически, пише Монитор.

Станислава ще е втора съпруга на Веско. Ангелина, първата му жена, си отиде преди девет години, покосена от рак на гърдата. Въпреки болката кавалерът на струните не се затвори в себе си, а отгледа синовете си Виктор и Артур. Посвети се и на благотворителни акции за превенция на коварната болест.



През 1999 г., само на 29, българинът става концертмайстор на световноизвестния Кралски Концертгебау оркестър в Амстердам. Ангелина Атанасова, която по-късно става негова съпруга, и проф. Петър Христосков са хората, които формират младия музикант в средното училище и в консерваторията в София. През 1989 г. Веско заминава за Лондон, където завършва двегодишен майсторски клас при величието проф. Ифра Нийман в "Гилдхол скуул". Лауреат е на международните конкурси в Пекин, "Виенявски" (Полша) и "Карл Флеш" (Лондон). Концертирал е по най-прочутите световни подиуми. Бил е солист на Английския кралски филхармоничен оркестър и Лондонската филхармония, оркестрите на Монте Карло и Мексико Сити. Алексис Вайсенберг, Пласидо Доминго, Минчо Минчев, Монсерат Кабайе, сър Колин Дейвис, Карло-Мария Джулини, Бернард Хайтинк, Емил Чакъров, Рикардо Шайи са само някои от световните имена, с които е бил на една сцена.


 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра