Следва

Награда #7: Logitech - Графити мишка

Да си припомним: Диетата на ViewSofia: Режим с яйца и цитрусови плодове

Три думи - резултат след седмица, като се храниш разнообразно...

Health преди 9 години

Три думи - резултат след седмица, като се храниш разнообразно.
Всеки излишен килограм през лятото е видим, особено около талията и бедрата, а всички опити за моно-диети, макар и с бърз резултата, водят до възникване на недостиг от определени микроелементи в организма, което вреди на човешкото здраве. Диетата с яйца и цитрусови плодове, също е подобие на моно-диета, но не носи никаква вреда и можеш да свалиш от 3 до 5 кг седмично.

Ролята на цитруси в яйчно-цитрусовата диета, играят портокалите и грейпфрутите. През всички дни, в които се придържаш към тази диета, закуската ще изглежда по един и същи начин. Половин портокал или грейпфрут и 1-2 твърдо сварени яйца.

Яйцата засищат добре стомаха, а всяко яйце съдържа не повече от 100 калории. Цитрусите снабдяват организма с достатъчно въглехидрати и витамин C. Портокалът може да бъде заменен с чаша портокалов сок, само внимавай напитката да е натурална и да не съдържа ненужни добавки.

На обяд яйчено-цитрусовата диета изглежда различно. Може да се консумират плодове в неограничени количества, сирене, варени зеленчуци, варено месо или риба. Единственото условие - да ядеш един продукт, в допълнение към който може да добавиш 1-2 яйца. Нищо повече. Между другото, според тази диета, картофите не се отнасят към зеленчуците.

Вечерята по принцип е подобна на обяда. Но ако обядът е бил с месо, направи вечерята със зеленчуци и обратно. 1 грейпфрут или портокал, ще бъдат достойно допълнение към вечерята.

Ефектът от диетата значително ще се увеличи, ако в допълнение към нея прибавиш някакво физическо натоварване. Редовно бягане, гимнастика, или нещо друго, дори само 15 минути на ден в комбинация с яйчно-цитрусовата диета ще сътворят чудеса.

При спазване на диетата е необходимо да се пие много. За тази цел се препоръчва чиста вода. Чаят и кафето са разрешени също, но без мляко и захар. Ако не можеш да пиеш неподсладено кафе, използвай изкуствени подсладители, но с течение на времето се опитай да се откажеш и от тях.

Седмица след започване на диетата вече може да усетиш първите резултати. Но ако освен резултата, почувстваш слабост, световъртеж, вялост, значи тази диета не е за теб. Спешно я прекрати, преди да е станало твърде късно.

Оригинална дата на публикуване: 25 юли, 2012 година. 

Още от днес ( 14 юли 2014):

SOMERSBY & АЗ в един прохладен летен сън

Петте неща, _които харесахме в модата през изминалата седмица

Директно от Париж:_ Versace Haute Couture есен-зима 2014/2015

Божествени тела - Бионсе, Терон, Мендес. Мисията неВЪЗМОЖНА

Директно от Париж: Giorgio Armani Prive Haute Couture есен-зима 2014/2015

И ОЩЕ...  

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.