Следва

Вкусна печена сьомга с горчица и копър

5 действия, които възстановяват след дълго пътуване

Всички обичаме да пътуваме, но прекомерно дългият път - това си е живо мъчение!

All About Life преди 11 години

Всички обичаме да пътуваме, но прекомерно дългият път - това си е живо мъчение! За почивка, на която трябва да се отиде със самолет, липсата на свеж въздух или променливото налягане по време на полета, също е затормозяващо. Дори и един прекрасен замък може да ни върне изтощени и уморени. Затова ти предлагаме няколко прости действия, които винаги ще помогнат да възстановим свежестта си и да неутрализираме негативните ефекти от продължителния път или особено натоварения ден.

Стъпка 1

Горещ душ или вана е може би първото нещо, което да направите, след като сте почувствали отпадналост. Ефектът е релаксиращ, облекчаващ стреса и се отразява много добре на мускулите и ставите. Преди и след душа направете масаж на кожата си със специална за целта суха четка, която освежава и стимулира лимфната система. Може да редувате топъл с хладен душ, а след като приключите с банята намажете заслужено кожата си с бадемово или кокосово масло.

Стъпка 2

Преди или по време на път закуската е препоръчително да е от пресни сокове, пюрета и плодове, и на празен стомах. Ако се налага да обядвате или вечеряте след пътуването, то най-добре е това да са билки и/или пресни зеленчуци, може и под формата на салата. Те отделят нужните количества енергия и кислород и това ще помогне за храносмилането.

Стъпка 3

Детоксикирайте се! Физическият и емоционален стрес създава блокади в тялото и се намесва в хармоничното му функциониране. Ако това напрежение не се отстрани, се образуват токсини. Затова при първа възможност след пътуването обърнете специално внимание на физическите упражнения и правилното хранене. По някаква причина не сте закусвали? Пийте много вода и по възможност - направите стречинг, йога, плуване или разходка. Добре ще ви се отрази и половин час скачане на батут, последвана от голяма чаша лимонада и зелени плодове.

Стъпка 4

Бреза или стойка на глава. Тя е полезна за тонуса и свежестта на лицето (което страда от екстремни височини), помага при разширени вени и подобрява храносмилането. Упражнението е лесно - застанете на глава и изпънете високо нагоре крака като свещ. Сгънете ръце в лакти и се подпрете на земята. Преплетете пръсти в едно и обгърнете глава с китките си. Ако ви е трудно да запазите равновесие - подпрете се на стена. Постойте така няколко минути (по възможност) и след това легнете по гръб, с протегнати встрани ръце и крака, дишайте бавно. Ако не практикувате тази поза всеки ден, постарайте се почти веднага след пътуване да я упражните, или в по-лошият случай - на следващата сутрин.

Стъпка 5

Сам вкъщи. Вероятно забелязвате, че когато пътувате сте уморени от многото контакти с непознати наоколо. За да балансирате престоя си в шумните помещения, срещите с хората и висенето по опашки, след завръщането си у дома останете сами! Пуснете си тиха музика, гледайте любим филм, почетете книга или просто постойте, без да правите абсолютно нищо. Само след няколко часа ще видите, че ще сте заредени и отново готови да общувате със света около вас!

More from View Sofia

More All About Life