Следва

Конкурсът на ViewSofia и Bourjois Manicure, Mon Amour свърши! Виж кои са печелившите

Пет съвета за щастлива коса, които са ти важни точно сега

Всички постоянно се оплакваме, че косата ни е изтощена, не изглежда добре и е податлива на увреждания. Ако имаш същия проблем, за щастие, има... 

Hair преди 11 години

Всички постоянно се оплакваме, че косата ни е изтощена, не изглежда добре и е податлива на увреждания. Ако имаш същия проблем, за щастие, има няколко неща, които могат да накарат косата ти да изглежда и да се чувства по-добре. Ние ти предлагаме 5 лесни и изпробвани от нас решения.

Остави хавлиената кърпа
Хавлиените кърпи са идеални за попиване на влагата, но могат да окажат отрицателен ефект върху по-уязвимите коси. Вместо хавлията, която използваш за тялото си, вземи стара тениска и увий косата си в нея. Тя също ще попие допълнителната влага, но няма да остави косата ти дехидратирана.

Смени четката
Може да ти звучи старомодно или смешно, но четките от глигански косъм са деликатен начин да запазиш косата си здрава и подредена. Те разпределят равномерно мазнините от корените до краищата и са особено подходящи за увредени коси, които имат нужда от повече нежност.

Заложи на плитката
Да сплетеш косата си не е просто модерно, но е и неочаквано добър начин да защитиш косата си, докато спиш. В резултат от преплитането се оказва по-слабо напрежение върху отделните кичури, което води до по-малко накъсване и заплитане на косата.

Изчакай да изсъхне
Косата е много по-уязвима, когато е мокра или влажна, особено ако не бъде разресана с рядък гребен. За да предотвратиш увреждането й, когато си правиш прическа, или я остави да изсъхне сама, а после я среши и я изправи с пресата, или я изсуши със сешоара, прокарвайки пръсти през нея, като веднага, щом повечето от влагата вече я няма, я среши, за да й придадеш форма.

Спи на по-меко и гладко
Повечето от нас спят върху памучни калъфки, които абсорбират влагата от косата и кожата ни, а могат и да ни донесат повече заплитания в косата. За да изглежда тя по-добре, когато станеш сутрин, заложи на сатенени или копринени калъфки. Те не абсорбират по този начин и гладката им повърхност предпазва косата от заплитане. 




Frizz-Ease® Secret Agent® Стилизиращ крем:
Безупречен крем за оформяне на прическата, който скрива несъвършенствата и трансформира хвърчащите кичури в перфекта гладка повръхност. Използвайте навсякъде, по всяко време.
Резултат: Безупречен гладък стил.

Регистрирай се на [email protected] като изпратиш трите си имена, адрес, години и телефон за обратна връзка с име на писмото Frizz-Ease Creme.

More from View Sofia

More Hair