Следва

We love: Черно-бялото безгрижие в новата кампания на Zara

Кристофър срещу Тори Бърч с нов моден лейбъл C. Wonder

Новата модна линия на Кристофър Бърч, C. Wonder, е вдъхновена от различни аспекти от живота му. Най-вече от бившата му съпруга Тори Бърч, с която създадоха марка, струваща милиарди. И тя не е очарована от този факт.

All fashion преди 11 години

Новата модна линия на Кристофър Бърч, C. Wonder, е вдъхновена от различни аспекти от живота му. Най-вече от бившата му съпруга Тори Бърч, с която създадоха марка, струваща милиарди. И тя не е очарована от този факт.

„Не е ли забавно?”, казва Кристофър Бърч, преминавайки през прага на новия си магазин C. Wonder. “Това е моята музика”, казва той с нотка на бащинска гордост в гласа си.
58-годишният предприемач има зад гърба си близо 50 бранда, но C. Wonder е първият от много време насам, който наистина смята за свой. За Крис Бърч това е реализацията на дълго подтисканата мечта да създаде луксозно изглеждащи стоки на ниски и средни цени. За Тори Бърч това е все едно някой й сочи голям среден пръст точно в лицето, тъй като магазинът е на няколко преки от нейния собствен, от който предполагаем неин приятел твърди, че е изкопиран интериорът на C. Wonder.

Това не е просто някакъв следбрачен диспут, тъй като след развода си през 2006 г. те са продължили да работят рамо до рамо в създадената от тях мащабна компания. А сега изглежда сякаш двамата са конкуренция.

В този момент обаче в магазина на Кристофър любовта сякаш витае във въздуха. На Св. Валентин дори е имало 10% намаление за всеки, който намери любовна бележка някъде в магазина. „Аз не съм бизнесмен”, казва Крис. „Аз съм просто една изпълнена с любопитство творческа личност. И обичам колаборациите. Креативност, любопитство и партньорства – това съм аз.”

Преди време, когато Тори Бърч е работила по създаването на свой моден лейбъл, Крис също е работил по своя марка, предназначена за средната класа, Winter&Miggs, като е използвал същите фабрики за производството на подобни дизайни на тези на съпругата си. Хора, запознати със случая, твърдят, че Тори е знаела и е била сигурна, че Крис подготвя тази линия, в случай че тя се провали с нейната. Но негови приятели твърдят, че едва при посещение от модни редактори той разбрал за приликите и че съпругата му е бясна, тъй като те направили коментар по въпроса. Така Winter&Miggs никога не просъществувала, но напрежението продължавало да изплува на повърхността. Кристофър Бърч настоявал жена му да създава стоки на достъпни цени, а тя упорито отказвала. Тези противоречия се отразили и на личните им взаимоотношения и малко по-късно последвал разводът.




Тори и Крис Бърч
 

За известно време те бяха оставили неразбирателствата зад гърба си, но ето, че сега нещата отново започват да излизат извън контрол. Според Тори Бърч дизайнът и цялостното оформление на C. Wonder изглеждат като умишлен опит от страна на бившия й съпруг да обърка клиентите и те да си мислят, че неговата и нейната марка са свързани. В седмиците около откриването на магазина в пресата многократно го отбелязваха като рожбата на „бившия съпруг на Тори Бърч” и на „мъжа, който седи зад Тори Бърч”. Най-дразнещо за нея било, когато в едно интервю той говорил за себе си като за „основател на компанията и неин най-голям акционер”, а всъщност двамата са с равни дялове.

Приятели на Тори твърдят, че Крис е завистлив и, тъй като оставал леко в сянка в компанията, решил да отвори C. Wonder. Негови приятели пък твърдят, че той не е целял да създаде конфликт и брандът му е просто отражение на живота, през който е преминал.

Ние не знаем къде е истината, но знаем едно – преди да се срещне с Кристофър Бърч Тори е била обикновен журналист, а сега притежава мултимилиардна компания. Дали е случайно?

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.