Следва

This Spring Must Have

Аткинс учи на...

Революционната диета на Робърт Аткинс...

Body преди 17 години

Диети!

Аткинс учи на ...
Диети!

Диета всъщност означава начин на живот и идва от латинското „diata” и гръцкото „диаита”.

Тази толкова популярна дума е не просто ограничаване в храненето, а усилeна грижа за цялостното благосъстояние на организма.

Наднорменото тегло се оказва не само пречка за външния вид, но и създател на едни от големите проблеми на здравето, защото храната, която приемаме се състои от различни вещества – белтъчини, мазнини и въглехидрати, които имат различно влияние върху организма.

При едно неправилно разпределяне на тези хранителни вещества, метаболизмът се забавя и води до вечите проблеми с неспособността за контролиране на теглото.

Революционната диета за хранене без въглехидрати прочува своя създател д-р Робърт Аткинс още през 60-те години на XX век и предизвиква фурор сред колегите му диетолози. Причината за популярността му е нов хранителният режим, който се състои в хранене с много мазнини, витамини и минерали.
Да, звучи ви невероятно, но се оказва, че всичко това е плод на много научни и практически изледвания, при които ефекта на отслабване е много по-голям, когато организма ни започне да приема мазнини за сметка на въглехидратите.
Мазнините засилват метаболизма,а успехът е много по-голям отколкото при диети ограничаващи храненето.

Самият режим се състои от 3 етапа:

1. Първият е с продължителност 2 седмици и се цели пренастройване на обмяната на веществата в организма. 
А основната загуба на тегло зависи от този първи, така важен етап.
Но! За да се случи това ти е нужно да откажеш захар, всички сладки неща, плодове,
зърнени храни, алкохол, кофеин, млечни продукти.
Наблягаш на мазна и белтъчна храна - всякакво месо, риба, птици, масло, мйонеза, сирене, сметана. Можеш да си позволиш 50 гр. зелени зеленчуци като зеле и спанак. Килограмите спадат от 2 до 10 в зависимост от теглото, разбира се.
Няма какво да се лъжем - това е най-трудният период.

2. Затвърдяване на резултатите чрез добавяне на малки количества въглехидрати. Изисква се и следене на кетонните тела в урината.Кетонните тела са шкарто – субстанции,които са опадъчни продукти на метаболизма.

3. Третият етап според автора продължава ... цял живот!

Сега ще ти се усмихнем и ще кажем, че е ефектна диета, въпреки че
е много „ангажираща”. Но... красотата изисква жертви.
Количеството въглехидрати може да се увеличава, кетонните тела да са под наблюдение, но ако случайно напълняваш - върнr се отново на 1 етап!
Това е от Аткинс!
Успех!

More from View Sofia

More Body