Следва

Ботуши Hunter Wellington за дъжд

Дизайнери за следене: Isabell de Hillerin и източноевропейкият фолклор

Въпреки че създава своя лейбъл едва през 2009 г. в Берлин, след като приключва обучението си във „Felicidad Duce” в Барселона...

 

All fashion преди 11 години

Въпреки че създава своя лейбъл едва през 2009 г. в Берлин, след като приключва обучението си във „Felicidad Duce” в Барселона, немската дизайнерка определено успява да привлича внимание към творенията си и признаваме, че има защо.

Моделите на Изабел са ненатрапчиви, майсторски, супер чисти като линия, но задължително с щипка различност, заради което я и харесахме. 

Кройките са класически и женствени, платовете – предимно ръчно тъкани с традиционен румънски и молдовски произход /в сайта й има снимки на екипа, който бродира в Молдова/, а дрехите й – смела и скромна едновременно комбинация между фолклорни елементи и абсолютните сезонни трендове. Изобщо едно дизайнерско творчество по острието на риска от смесването на старо и ново, но много приятно и почти без грешка.

Истината е, че през последните няколко години древната тъкачна индустрия в Румъния и Молдова почти изчезва. Не че тук не е така. Но в онази част на Европа се намират все повече хора, които превръщат в цел на работата си укрепването на този традиционен занаят. Изабел де Хилерин е един от перфектните примери в това отношоние - работи с местни производители за ръчно изработване на тъкани и бродерия и й се получава жестоко. На всичките й дрехи личи изключително приятната особеност на платовете, материите от 100 километра са видимо качествени и ти се иска да се присегнеш и да докоснеш, а най-добре направо да облечеш великолепните обемни блейзери, панталоните от ръчна фланела, блузите с бродирано деколте.



Ръчното производство се цени високо на запад. Всичко, което може да получи етикет hand made струва в пъти по-скъпо, и точно така трябва да е. При Изабел дизайнът носи духа на старите традиции, миналото и носталгията пропиват роклите, гащеризоните и връхните й дрехи, а чувството е, че ако имаш нещо от нея в гардероба си, ще ти е по-лесно да преминеш и през настоящето, защото връзката с миналото е здрава, устойчива и, най-важното, красива. 





Изабел де Хилерин ще става все по-успешна, 100 на 100. Освен че й го пожелаваме, обещаваме и да си купим онова сако с плетените пагони от колекция Пролет/Лято 2013. Защото не можем да му устоим.
 
isabelldehillerin.com

More All fashion