Следва

Зад кулисите: Карли Клос в есенната кампания на Juicy Couture

Филм за модната легенда Даяна Врийланд излиза през септември

Даяна Вриланд е жената, т.е силата, управлявала успешно американския Vogue няколко години, а преди това негов...

All fashion преди 11 години

Даяна Врийланд е жената, т.е силата, управлявала успешно американския Vogue няколко години, а преди това негов моден редактор, и в нейна чест през септември излиза биографичен филм, който почти задължително трябва да се гледа.

Защото Врийланд е истински моден великан, за когото лошият вкус е като подправката върху ястието - всички имаме нужда от малко такава. „Приемам лошия вкус, но не мога да понасям безвкусицата", казва още през годините американската редакторка с френски корени и остава в историята като един от най-ексцентричните хора на модата в света не само заради стила, но и заради ума си.

Родена през далечната 1903 година и живяла до 1989-та, Даяна се превръща в най-влиятелния човек в модата почти половин век, жена, пред която се е кланял и геният на Ив Сен Лоран. Дама с неповторимо усещане за елегантност, която никога не е понасяла скуката, точно затова дори начинът по който носи класическите перли са били помнени от всички.

Биографичният филм за легендата на Вог е създаден по книгата на Лиза Иммордино Вриланд, съпруга на един от внуците на Даяна, със заглавието „Diana Vreeland: The Eye Has to Travel”, и ще бъде представен на публиката официално на 21 септември в Нюйоркския Музей за модерно изкуство, а след това в градовете - Лос Анжелис, Лондон, Милано, Амстердам и Париж.

Скоро Врийланд получи и място на Алеята на славата на Родео Драйв в Холивуд, до легенди в модата като Джани Версаче, Грейс Кели и още известни дизайнери и икони на стила. 
 
А ето и трейлъра на филма в следващото видео: 


 

More All fashion