Следва

Зад кулисите: Карли Клос в есенната кампания на Juicy Couture

Филм за модната легенда Даяна Врийланд излиза през септември

Даяна Вриланд е жената, т.е силата, управлявала успешно американския Vogue няколко години, а преди това негов...

All fashion преди 11 години

Даяна Врийланд е жената, т.е силата, управлявала успешно американския Vogue няколко години, а преди това негов моден редактор, и в нейна чест през септември излиза биографичен филм, който почти задължително трябва да се гледа.

Защото Врийланд е истински моден великан, за когото лошият вкус е като подправката върху ястието - всички имаме нужда от малко такава. „Приемам лошия вкус, но не мога да понасям безвкусицата", казва още през годините американската редакторка с френски корени и остава в историята като един от най-ексцентричните хора на модата в света не само заради стила, но и заради ума си.

Родена през далечната 1903 година и живяла до 1989-та, Даяна се превръща в най-влиятелния човек в модата почти половин век, жена, пред която се е кланял и геният на Ив Сен Лоран. Дама с неповторимо усещане за елегантност, която никога не е понасяла скуката, точно затова дори начинът по който носи класическите перли са били помнени от всички.

Биографичният филм за легендата на Вог е създаден по книгата на Лиза Иммордино Вриланд, съпруга на един от внуците на Даяна, със заглавието „Diana Vreeland: The Eye Has to Travel”, и ще бъде представен на публиката официално на 21 септември в Нюйоркския Музей за модерно изкуство, а след това в градовете - Лос Анжелис, Лондон, Милано, Амстердам и Париж.

Скоро Врийланд получи и място на Алеята на славата на Родео Драйв в Холивуд, до легенди в модата като Джани Версаче, Грейс Кели и още известни дизайнери и икони на стила. 
 
А ето и трейлъра на филма в следващото видео: 


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.