Следва

Пипа Мидълтън написа първата си книга... за планиране на партита!

Who is she? Изабел Юпер - 10 любими факта за великолепната френска актриса

Красивата французойка от днешната загадка в рубриката ни Who is she? е актрисата Изабел Юпер. Но, признаваме...

People of art преди 11 години

Красивата французойка от днешната загадка в рубриката ни Who is she? е актрисата Изабел Юпер. Но, признаваме си, и на нас ни беше трудно да я разпознаем.

Родена на 16 март 1953 г. в Париж, Изабел Анн Мадлен Юпер е участвала в над 90 филма и телевизионни продукции от 1971 г. насам. Тъй като я обожаваме, днес ти представяме 10-те ни любими факта за нея.

1.
Изабел Юпер е най-малкото от цели 5 деца. Има три сестри, 2 от които също се занимават с кино, и един брат.

2.
Майката на Изабел, учителка по английски, е тази, която я подтиква да започне актьорска кариера и да учи актьорско майсторство в Парижката консерватория за драматично изкуство.

3.
На 16-годишна възраст френската актриса дебютира в киното с филма „Фаустин и прекрасното лято” (Faustine et le Bel Été).

4.
Изабел има и други интереси, но те са все в сферата на изкуството – запалена е по фотографията и свири на пиано.

5.
Майка е на 3 деца, като се е снимала заедно с дъщеря си Лолита в 4 филма – Copacabana (2010), La Vie Moderne (2000), Malina (1991) и Story of Women (1988).

6.
Едва ли можеш да предположиш, но Изабел Юпер е много близка приятелка със звездата от „Сексът и градът” Ким Катрал.

7.
През 70-те години актрисата дели квартира с други две не по-малко известни френски актриси – Изабел Аджани и Кристин Паскал.

8.
По време на снимките на филма „8 жени” (8 Women) през 2002 г. Изабел винаги огладнявала страшно много точно в 5 следобед и трябвало да яде хляб. Това карало и Даниел Дарийо да огладнява и двете си разделяли един хляб.

9.
Изабел Юпер е най-номинираната актриса за френските филмови награди „Сезар”, като през 1996 г. печели за участието си във филма „Церемонията” (La Cérémonie).

10.
През 1984 г. Изабел е член на журито на известния филмов фестивал в Кан, а през 2009 г. става и председател.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра