Следва

Стрийт стайл вдъхновения... от Стокхолм и Копенхаген

МИНАЛОТО - Карла Бруни, Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста - супер моделите във Versace през 90-те

Комбинацията джинсово яке и лятна рокля на Емилия, днешният пост в SofiaStreetStyle, ни напомни за чудодейното...

All fashion преди 11 години

Комбинацията джинсово яке и лятна рокля на Емилия, днешният пост в SofiaStreetStyle, ни напомни за чудодейното свойство на денима да прави всичко по-просто, но изумително интересно, толкова, че много от големите дизайнери в близкото минало и днес буквално му се възхищават. 

А възможностите за екзотични съчетания, както го е направила Ана Уинтур в края на 80-те, когато слага Лакроа до Гес на първата си Vogue корица, са безкрайни, ако имаме риза, къси гащи или всичко останало от деним.

Прави го и Версаче, Джани Версаче, през 1992-ра година, когато на неговия подиум дефилира Карла Бруни (на снимката горе) с кринолин, в който е вмъкнатa небрежно дънкова риза, фиксирана в талията с черен колан с капси. И се приема с възторг от модния свят!

Точно за това съчетание от колекция, наречена Сигничър, и няколко от най-емблематичните колекции на Версаче през 90-те години решихме да припомним в рубриката ни МИНАЛОТО. Защото сега, на границата между два силни сезона, сме готови за всякакви експерименти.

Сред моделите в култовите кадри разпознаваме Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Хелена Кристенсен - толкова млади, и толкова Големи!






Versace Mare лято 1992


Versace Signature пролет-лято 1992













Versace Couture есен-зима 1992-1993


Versace Signature есен-зима 1992-1993















Versace пролет-лято 1993




Клин с лика на Мерилин, колекция пролет-лято 1991


 

More All fashion