•  

Петте спирки тази седмица

Колко струва любовта на една проститутка и може ли наистина да има такава цена!? Всъщност, и ти самият не...
1. Колко ме обичаш?
Combien tu m'aimes?

Франция / Италия, 2005, 93'
Режисьор и сценарист: Бертран Блие • С: Моника Белучи, Бернар Кампан, Жерар Депардийо
Комедия, със субтитри, френски

Колко струва любовта на една проститутка и може ли наистина да има такава цена!? Всъщност, и ти самият не знаеш, докато гледаш великолепната Моника Белучи в поредната й роля на жената изкушение. Филмът на Бертран Блие поставя бедния чиновник и мафиота богаташ в конфликт, заради борбата им за любовта на красивата италианска проститутка Даниела. Режисьорската игра с черния хумор и фантастичните подправяния е истинска наслада за почитателите на класическото европейско кино.

Евро-Български Културен Център
София
Euro Cinema (София)
6 Март 2008 (чт) 17:15 (4/5 лв)
2. Фетишиста 3


"Фетишиста" е събитие, което вече набира скорост и има потенциала да стане любимо място за хора, които не само се интересуват, но и ценят съвременното българско изкуство, музика, театър. Без да има статута на галерийна институция, "Фетишиста" събира колекционери, ценители и артисти в една по-директна и непосредствена за общуване среда, в която могат да се купят истински арт-фетиши, а и е много вероятно да бъдат срещнати самите автори на чаша вино на вече утвърдилия присъствието си бар. Куратори са Боряна Росса и Йово Панчев
Още за идеята:
Има две основни цели: Първо, историята на съвременната българска култура от края на осемдесетте до сега е изключително разнообразна и интересна, но за съжаление достъпът до нея е ограничен, поради факта, че няма много институции (галерии, библиотеки, музеи), които да са организирали колекции от произведения на изкуството, документация и достъп до тях. Този проект е начинът, по който да се създаде институционална инфраструктура (дори и за един ден), която да може да осъществи този достъп.
Второ, важна цел е да се покаже истински “арт-фетиши”, използвани по време на артистични акции, пърформанси и други събития, които са уникални обекти, съдържащи в себе си тази история.

Червената къща
зала "Безименна", зала "Гъливер"
8 Март 2008 г.
Вход свободен

15.00 - 22.00 ч.
зала "Гъливер"
Прожекция на селекцията “10 години български видео-арт”
кураторски проект на Аделина Попнеделева
Куратор- Аделина Попнеделева
Програмата на прожекциите
Вход свободен


3. Времетръс
Timequake

по Кърт Вонегът • от Андрей Филипов • Режисьор: Михаил Петров • Сценография: Елена Иванова •
Композитор: Румен Цонев • С: Теодора Иванова, Христо Чешмеджиев, Йосиф Шамли, Михаил Петров
Театрална пиеса,

Главното събитие е едно времетресение, в което всичко, случвало се на всеки един от героите през последните 10 години, започва да се повтаря. 
Хора пропътували във времето от ерата на крал Артур до наши дни, пътуване от Ню Йорк до планетата Тралфамадор, героят Питър, прикован към инвалидна количка в следствие на инцидент в закрит плувен басейн в Колорадо, и много други герои и ситуации ще ви разсмеят и на моменти натъжат, точно в стил Кърт Вонегът.

Народен театър Иван Вазов
София
Сцена IV етаж
8 март 2008 (сб) 19:30 (5 лв)4. Пинкас Цукерман в зала България


В рамките на Европейския музикален фестивал, виртуозът Пинкас Цукерман, носител на три награди Грами, ще изяви майсторския си талант на цигулар, виолист, диригент и музикален директор, и то за втори път у нас. Сега обаче е заедно със своя камерен ансамбъл „Цукерман Чембър Плейърс” /Zukerman Chamber Players/.
Сочен за истински феномен четири десетилетия, повелителят на цигулката притежава обширна дискография от над 100 заглавия, които са му спечелили 21 номинации “Грами”. Заради добрата акустика на зала България, ще можете да се насладите на уникалния звук на цигулката от най-големия й майстор, превърнал се в жива легенда сред Добрите в класическите инструменти.

Зала „България
София
5 Март, 2008, 19.30

Билети (20/30/40/50/60 лв)5. Изложба “Ръжда”
на Димитър Труканов – Трукан


Художникът показва картини от пет свои цикъла, създадени в периода 1998 г. - 2008 г.
Те са резултат от процеса на общуване между вода, метал и огън, съхранен върху хартия.
Хартията като течна маса запечатва следата от тяхното взаимодействие, съхранява в себе си духа и енергията на общуването и се превръща се в късове “хартиени фосили".

На снимката е картината "Къщи без покрив".

Галерия “Ракурси”
София
От 4 Март до 18 Март 2008 г

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.