Следва

Това ни трябва в гардероба - Джинсите MiH, колекция Pre-Fall 2012

Питай ме, питай ме - Как да нося обувки от кожа с косъм

Има няколко основни правила за носенето на аксесоарите от кожа с косъм, но всъщност най-важното, което трябва..

All fashion преди 11 години

Редакционната поща [email protected] е отворена за всякакви читателски въпроси, на които търсим заедно с помощта на специалисти изчерпателен отговор. 

Поредното запитване, пристигнало в екипа ни, e с конкретен стилистичен въпрос, точно на време за първа есен:

Здравейте ViewSofia, 

Поздравявам екипа за страхотния сайт, който ни радва ежедневно. Интересувам се активно от мода и днес ме поставиха пред една голяма въпросителна - получих от чужбина сандали с косъм от пони, доста дълъг косъм / прилагам и снимки / моля за съвет как да ги носим и с какво да ги комбинираме.

Благодаря Ви предварително, желая успех на всички.

Поздрави,
Стефи


Здравей, Стефи, 

Има няколко основни правила за носенето на аксесоарите от кожа с косъм, но всъщност най-важното, което трябва да знаем всички, е, че тук с пълна сила важи дизайнерската максима - малкото е в повече. Силен елемент като този - в твоя случай сандали с дълъг косъм от пони, веднага се превръща в акцент на визията, и всичко останало трябва да е много деликатно.

1. Един от най-добрите варианти за носене на обувките/сандалите от кожа с косъм е с дънки. Семплия, изчистен деним ще открои обувките и ще създаде баланс в цялата визия, независимо от това с какво се съчетава нагоре. Ботушите от кожа с косъм пък си пасват идеално със slim fit джинс.

2. Панталоните в класическа кройка с басти също изглеждат много добре с обувки и ботуши от кожа с косъм. Ако е сандал, както в случая, панталонът трябва да стига до глезена, да е в неутрален цвят и във възможно най-семплия и елегантен силует. Ако косъмът е в светъл цвят, се комбинира с по-тъмен панталон и обратно.


Моделът обувки на Alexander Wang от изминал сезон, който виждахме по краката на всеки модел и моден редактор, с пух от кожа с косъм

3. Полите изглеждат страхотно в съчетание с обувки, сандал или боти от кожа с косъм. Красивата пола, почти без значение от дължината, е идеален вариант. Ние избираме плисирана и мини или или молив и до под коляното - кройката няма никакво значение.

4. Изборът на цветове е ключов в този случай. Колкото и да харесваш ярките летни нюанси, ако носиш обувки от кожа с косъм, наблегни на неутралните цветове. Бяло, черно, сиво, бежово и светлите пастелни тонове ще помогнат за постигането на баланс. Със сигурност трябва да се избягват тук и всякакви принтове.

5. Материите при съчетаването на обувките/сандалите от кожа с косъм, е много красиво да са контрастни. Например нежната коприна или друга прозрачна материя биха изглеждали фантастично до косъм. Косъмът си пасва идеално с гладката кожа.

6. Не само дрехите, но и аксесоарите, които се съчетават с кожата с косъм, са важни. Бижутата трябва да са фини, едно дълго колие или голям часовник в златно са напълно достатъчни, за да направят всичко по-нежно, а в същото време да не се набиват силно на очи. Не съчетавайте с друг аксесоар от кожа с косъм, няма нужда присъствието й да дразни.

Въпреки всички правила за носенето на кожата с косъм които изброихме, за финал можем да кажем само - да, на експериментите. Прегледайте гардеробите си и пробвайте различни съчетания, докато постигнете чудеса.
 

More All fashion