Следва

Любен Дилов се "дави" в ефира на Нова ТВ

Червената цигулка

През този сезон програмата на цикъла включва 6 концерта и един бонус-концерт за слушателите, които закупят абонаментна карта. По традиция началото на „Музиката на Америка“ ще бъде поставено с филмова музика, като специален гост за концерта ще бъде френският диригент Бруно Мембре.  

Music преди 11 години

„Музиката на Америка“ ще представи за първи път в България сюита от филма „Червената цигулка“ по музика на Джон Корилиано

От 10 септември стартира продажбата на абонаментни карти за цикъла

„Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ представят през новия сезон третото издание на „Музиката на Америка“. Тазгодишното издание предвижда първо изпълнение в България на прекрасната филмова партитура на Джон Корилиано „Червената цигулка“, отличена с „Оскар“. Премиерата ще осъществи любимецът на българската публика, цигуларят Веско Пантелеев - Ешкенази, заедно с маестро Максим Ешкенази.

През този сезон програмата на цикъла включва 6 концерта и един бонус-концерт за слушателите, които закупят абонаментна карта. По традиция началото на „Музиката на Америка“ ще бъде поставено с филмова музика, като специален гост за концерта ще бъде френският диригент Бруно Мембре. В поредицата е включен и концерт с откъси от популярни мюзикъли със специалното участие на диригента Роб Фишер (САЩ) – носител на престижната награда „Тони“. Сред интересните солисти, гостуващи в „Музиката на Америка“ през този сезон са още виртуозният тромпетист Рекс Ричардсън, както и певците Сара М. Нюман, Ендрю Л. Майер и Мелинда Пулсен, които ще участват в изпълнението на Коледна оратория от Й.С.Бах. Всички слушатели ще имат възможност да посетят и бонус-концерт на камерния хор към Харвардския университет.



Абонаментни карти и билети за „Музиката на Америка“ ще се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ от 10 септември 2012 (понеделник). Първите 100 абоната, закупили лично карта от касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, ще получат и специален подарък, осигурен от Jameson Irish Whiskey. Работното време на касата е от понеделник до петък: 9:30 – 13:30; 15:00 – 19:00 ч. Продажба online на ticketsbg.com. Касата на “Кантус Фирмус“ ще работи от 3 септември 2012 с продажба на абонаментни карти за концертите на Оркестъра на БНР и фестивал „Пиано Екстраваганца“. 


 

 

More from View Sofia

More Music