Следва

Илиана Раева подава оставка! Златните момичета остават с неясно бъдеще

Who is she: 10 любими факта за Салма Хайек

Тя се ражда през 1966 г. и израства в Кецалкоатл в южната част на Мексико...

Други преди 11 години

Тя се ражда през 1966 г. и израства в Кецалкоатл в южната част на Мексико. Нейният баща е бизнесмен, а майка й - бивша оперна певица. Докато следва в университета започнала да се снима в сапунени тв-сериали и става звезда в собствената си държава. Тази красавица носи името Салма Хайек, отговор е на въпроса ни Who is she? и определено имаме още какво да ти кажем за нея:

1. Актрисата е доста обещаваща гимнастичка. Тя била толкова добра, че била забелязана от треньора на мексиканския олимпийски отбор. Баща й обаче порязал спортните й успехи още преди да са започнали. "Избраха ме за олимпийския отбор! Но тогава бях само на 8 или 9 години и баща ми категорично отказа, защото трябваше да се преместя в Мексико сити, в училище за гимнастици и да тренирам по шест или осем часа на ден."

2. Докато следвала в университета започва да се снима в сапунени тв-сериали. След огромния успех на един от тях "Тереза" тя се превърнала в “сапунена” звезда номер 1 в цяло Мексико. Този бърз успех и вдъхва увереност и в началото на 90-те заминава за САЩ, без дори да знае английски език.

3. В началото на нейната холивудска кариера и е било много трудно, защото е жена и при това чужденка. Тя дълго се сражава за правото да получава разнообразни и съдържателни роли.

4. През 1991 г. се премества в Лос Анджелис, където започнала да взима уроци по актьорско майсторство и дикция. Първата й роля на английски език е в сериала "Синдбад"; после я наемат за малка роля във филма "Моя безумен живот" и едва през 1995-а я открива Роберт Родригес, който я прави партньорка на Антонио Бандерас в своя филм “Десперадо”.

5. И до днес се носят легенди за това, как на режисьора Роберт Родригес се наложило да монтира любовната сцена между нея и Антонио Бандерас във филма “Десперадо” от кратки откъси, защото Хайек нито веднъж не успявала да доиграе докрай написаната в сценария сцена.

6. За създаването на филма "Фрида" Салма Хайек посвещава 8 години от живота си, но въпреки това твърди, че не я вълнувал никак касовия успех на тази биографична творба. "Това е филм, който бе правен без търговски съображения." – споделя актрисата, която е продуцентка и изпълнителка на главната роля – на мексиканската художничка Фрида Кало.

7. Заради по-голяма автентичност Салма Хайек специално си бръснела мястото над горната устна, за да й поникнат малки мустачки, каквито имала нейната екранна героиня Фрида Кало.

8. Тя е от жените, които перфектно балансират личния и семейния си живот. Има съпруг Франсоа Пино, за когото се омъжи през 2009 г., който не е никак безизвестен. Франсоа е изпълнителният директор на PPR Group, френската компания за луксозни стоки, която стои зад „Гучи” и „Ив Сен Лоран” и „Пума” е единствен син на Франсоа Пино един от най-богатите личности в света.

9. Салма Хайек си признава, че като малка се молила на Исус Христос да я дари с големи гърди.

10. На 25-годишна възраст е имала всичко друго, но не и самочувствие на красавица. "Имах акне. И то беше толкова ужасно, че изпаднах в много тежка депресия. Не исках да излизам от дома си. Будех се сутрин и докосвах пъпките по лицето си преди да се огледам в огледалото. По този начин се подготвях за това, което ще видя. Бях и с неднормено тегло. Заради депресията или ядях прекалено много, или прекалено малко. Ситуацията не беше никак розова – дебела, разорена, не можех да си плащам наема, в депресия и с акне“, споделя в едно от интервютата си 45-годишната актриса.
 

More Други