Следва

Какво ново - Списанието на Карин Ройтфелд вече има и официален сайт

Trend report - Disco като от едно време

Абсолютен хит, главно поради сгъстената енергия, която носи, диско-трендът прелива от блясък в рокли, панталони...

All fashion преди 11 години

Диското е класика.
Когато крачи по подиума /ура за новия сезон!/, и когато звучи наоколо, и когато ни пълни душите с носталгия по отминалото славно време.
Дизайнери от ранга на Barbara Bui, Kenzo, Miu Miu, Vivianne Westwood, Akris му отдават почит в края на 2012, защото то е блясък, тържество и страст.
Абсолютен хит, главно поради сгъстената енергия, която носи, диско-трендът прелива от блясък в рокли, панталони, поли, туники и аксесоари.
Има го и по устните и скулите. И е силно пожелателен за вечер, на която й трябва блясък и почва за щедри спомени.

В една от колекциите за сезона диското е на пиедестал и блести като в средата на 70-те - тази на британския лейбъл Meadham Kirchhoff


Meadham Kirchhoff

"Вдъхновена от нощния живот и присъщия му блясък, колекцията е за онези, които умеят да преоткриват себе си и с лекота да се превръщат в звезди, когато пожелаят", казва Бенджамин Киршхоф. Пищната колекция на дуото, показана през пролетта на London Fashion Week, изобилства от ярко оцветена кожа, бляскави принтове, бюстиета, цветни като дъга рокли от шифон, пайети.

Диско трендът е мода за авантюристки. За лоши момичета, за момичета, които не спят през нощта, за страстни и силни момичета. "Накарахме моделите да се забавляват на подиума, да разпръскват блясъка около себе си и да излъчват агресия, искахме публиката да се прехласне", добавя Едуард Мийдхам.


Азалия Банкс

Точно това прехласване по диското е налице през есента на 2012. Този процес има вече своите принцеси - Ники Минаж и Азалия Банкс, например. А от десетките дефилета се стеле гъста диско мъгла, която е повече от интересна за хората от поколението след диското, просто защото за тях това е нещо ново.

Mark Jacobs, Gucci, Mulberry, Moschino, Anya Hindmarch, дори Giorgio Armani слагат бляскаво сако, копринени чарлстон и диско обувки и се забавляват с тази толкова заразяваща тенденция.



Платформите на Хиндмарч, например, са почти точно копие на обувките, които носи през 70-те Бианка Джагър - дело на популярния тогава майстор обущар Terry de Havilland - а именно сандалите й от змийска кожа, с които танцува до насита в Студио 54. "Това са обувки, които са отпечатали страхотни спомени в съзнанието ми", смее се Аня. 



"Предизвикателство е да ги върнеш към живот обратно сега, пред чисто нова публика. При все че стоят еднакво добре и с панталони и с дълга пола".

Гримът играе съществена роля в диско маскарада, който ни очаква на клубна почва. Колкото повече блясък, толкова по-добре. По очите и цялото лице, но също и в косата, по раменете, ръцете. Червилото също е силно блестящо, а последният елемент тук е конската опашка /ако може цветна - най-хубаво/.

Харесваме тренда много, главно заради чувството за свобода и очакване, които го съпътстват.

Ще си купим поне по един диско топ, ще слушаме много диско и ще дебнем /и съобщаваме/ всеки удобен случай в София, в който през есента ще имаме шанс да се насладим на диското в чист вид.

А дотогава ще си тананикаме средно тихичко - "It's so good, it's so good, it's so good.", точно като Дона Самър в онова велико диско парче I Feel Love от преди точно 35 години.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.