Следва

Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013. Най-интересното от първите дни

Дизайнери за следене: Rodrigo Otazu и защо звездите го обожават

Той е кралят на прекалените аксесоари. Прелива от страниците на Vogue, блести от последното видео на Бийонс...

All fashion преди 11 години

Той е кралят на прекалените аксесоари. Прелива от страниците на Vogue, блести от последното видео на Бийонсе, любимец е на Гага.

Непознат в детайли на широката публика, той е добре известен на всеки сериозен стилист, моден редактор и звезда по света. Името му е Rodrigo Otazu.

Отазу не е нов на хоризонта. Аржентинецът започва да прави аксесоари преди повече от 20 години, докато обикаля по света и прави етикети за Coca-Cola, или продава джунджурии от кожа и миди по плажовете, за да финансира пътуванията си.

Спирка в Сидни, Австралия, се оказва щастливата за Родриго - местен редактор открива какво може мачото и "го" слага на корицата на Vogue, като завинаги го изстрелва във висшия ешалон на модата.

 
Rodrigo Otazu

След случката, Отазу се установява в Амстердам, и постепенно скъпоценните му бижута започват похода си - основно в компанията на кутюр колекции и лимитирани серии. Логично се стига и до създаването на неговата собствена линия ‘Rodrigo Otazu’. Неизбежно, модните къщи започват наддаване за времето и усилията на дизайнера - Jean-Paul Gaultier, Giambattista Valli и Thierry Mugler са сред марките с най-успешни сътрудничества с артиста.

 

Отазу умее да разпръсква страст във въздуха, бижутата му са произведения на модерното изкуство, които притежават магията да карат онзи, който ги носи, да се чувства изключително специален.



Звездите го обожават - Сара Джесика Паркър е с негово бижу /колие от злато и перли/ като Кари Брадшоу на рекламата на Сексът и градът 2;



Лейди Гага го носи по тялото си /дебела кристална яка и съответстващи гривни/ заедно с прочутата си месна рокля;



Мадона блести с Отазу в последното ви видео ‘Turn Up the Radio.’


Каролина Куркова и Лейтън Мийстър

В момента геният на бижутата живее в Ню Йорк, пуска собствени колекции, но работи и с мастодонтите в бранша като De Beers / последният договор с тях е за направата на фина диамантена колекция/ и Swarovski. Персоналните му линии вече са 3 и в тях всичко е изработено на ръка в Италия и Бали. Имената им, важни за запомняне - Rodrigo Otazu, LRCO и Otazu.

 

Бижутата на Родриго Отазу са безумно красиви и агресивни по онзи завладяващ начин, по който големите постижения на изкуството те карат да си загубиш ума по тях. Те разказват истории, живеят успореден живот, просто са божествени.



Разпознава се отдалеч и буди възхищение - колиета, каскадни обеци, обемни гривни и всичко друго, което служи за украса в най-хубавия и богат смисъл на думата.


Бижутата Otazu в клип на Кристина Агилера

Аржентинецът просто е най-добрата илюстрация за това какво всъщност му трябва на едно бижу.
Това са блясъкът и разкошът, а как да ги претвори във висша естетика той знае повече от добре. 
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.