Следва

Тениска в китайско синьо от See by Chloe във ViewSofia Shop

Най-доброто от седмицата на модата в Ню Йорк - пълен обзор на пролет-лято 2013 според топ дизайнерите

Ню Йорк приключи с дефилетата само преди два дни, а вчера бе даден старт на седмицата на модата в Лондон...

All fashion преди 11 години



Ню Йорк приключи с дефилетата само преди два дни, а вчера бе даден старт на седмицата на модата в Лондон, където наш репортер ще следи от близо развоя на сезон пролет-лято 2012 в британската столица. 

И така, да обобщим с избрани снимки и кратък разбор на ревютата на топ дизайнерите какво ни оставиха американците за идните топли дни: 

/На снимката горе - модел на Carolina Herrera/


Phillip Lim









Модели, съшити от други модели. Сюрреалистична риза, сътворена от кръпки, които все едно са били части от друга риза. Или рокля, а може би и панталон. Филип Лим прави своите Франкенщайн произведения, опълчвайки се срещу традиционните кройки и методи за създаване на дрехата. Но пак по възможно най-красивия начин, с много принтове, с участието на любимите му панталони. И в цялата тази подредена от хаоса колекция, виждаме и деветдесетарските гръндж ризи в каре, което е поредното доказателство, че тези бурни години се завръщат на модната сцена.

Calvin Klein Collection







В тази колекция пролет-лято 2013 моделите Calvin Klein са много по-архитектурни от предшествениците им, с повече внимание към детайлите, с кройки, създадаващи почти скулптурни произведения - рокли, топове, сака. 

Цветоете са черно, бяло и нежен крем. Женствено и минималистично, точно както винаго го е правил  Calvin Klein.

Carolina Herrera







Каролина Ерера ни показва една свободолюбива и женствена колекция в красиви цветове, сред които най-силно присъстват пастелно синьото, корал, чисто бяло, кройките й са перфектни, материите - коприна, дантела и тюл.

А самата тя определя колекцията си с три думи - светлина, движеие и флуиди. Такава е, наистина!

Derek Lam







Най-силни в колекцията на Лам за идната пролет се оказват странните на вид, грубовати като силуети тренчове в камилско, костюмите от сако и панталон, както и роклите в зелено-бежово каре, кожените къси топове. Всичко останало ни се стори някак добре познатото за дизайнера съчетание от спортно с елегантно, особено комбинациите от пола до коляното със суитчър.

Diane Von Furstenberg







Едно от най-атрактивните неща в колекцията на Даян Фон Фюрстенберг за пролетно-летния сезон на 2013-та беше появата на Google очилата, новия високотехнологичен продукт на информационния гигант, смятан за абсолютния хит на бъдещето, който смесва виртуалния и реалния свят. Т.е, докато пресичаш улицата, в същото време разглеждаш електронната си поща, телефонните контакти и всичко, което правиш на компюра и телфона си.

А моделите на американската дизайнерка се оказаха истински ремикс между свободния дух и кройки на 70-те и модернистичните психиделични принтове, металически цветове и материи. Истински празник на въображението. Браво!

Donna Karan







Целта на Дона Карън е като на повечето американски дизайнери за идната пролет - да превърне жената от нежно създание в копринена рокля и сандали в смела и свободна да експериментира. Точно затова са асиметричните кройки, обемните и безформени рокли и сака, зашити сякаш набъро у дома, докато си фантазираме за гардероба през пролетта. 

Продължава тук>> 

Още от седмицата на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013
Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013. Най-интересното от първите дни
Директно от Ню Йорк - Завръщането на райето от 60-те в колекцията на Marc Jacobs пролет-лято 2013
Това ни трябва в гардероба - колекцията на J Crew пролет-лято 2013 до последния модел

More from View Sofia

Карл Лагерфелд в Музея Метрополитън: “Аз не съм артист, аз съм моден творец" и останалото за тази невероятна изложба

All fashion преди 11 месеца

Тазгодишната галавечер в Музея на изкуствата "Метрополитън" беше посветена на дизайнера Карл Лагерфелд. Балът се провежда всяка година и е с благотворителна цел. Миналата година събитието събра 17,4 млн. щатски долара за Института по костюми към музея "Метрополитън". Снощи се проведе тазгодишната най-модна сред модните вечери в света   

More All fashion