Следва

Лондон в първия ден от седмицата на модата пролет-лято 2012. Очаквания и съпътстващи събития

Най-доброто от седмицата на модата в Ню Йорк - пълен обзор на пролет-лято 2013 според топ дизайнерите. Прължението

Продължение от Най-доброто от седмицата на модата в Ню Йорк - пълен обзор на пролет 2013 според топ...

All fashion преди 11 години



Продължение от Най-доброто от седмицата на модата в Ню Йорк - пълен обзор на пролет 2013 според топ дизайнерите>>

Ню Йорк приключи с дефилетата само преди два дни, а вчера бе даден старт на седмицата на модата в Лондон, където наш репортер ще следи от близо развоя на сезон пролет-лято 2012 в британската столица. 

И така, да обобщим с избрани снимки и кратък разбор на ревютата на топ дизайнерите какво ни оставиха американците за идните топли дни: 

/На снимката горе - модел на Michael Kors/


Michael Kors










Една абсолютно създадена за носене колекция, която живее само и единствено в настоящето, макар и да взема предвид красотата на миналото, по-точно на силуетите и кройките от 60-те години на миналия век. Графична, с много райe, с цветни блокове, които създават роклите, с мини и средни дължини, изобщо Майкъл Корс се е погрижил за всички жени, както обикновено. 

Oscar de la Renta







Манхатънските богати дами ще бъдат доволни от всичко, което любимият им дизайнер де ла Рента представи на седмицата на модата в Ню Йорк. Разходиха се модели с кожени топове, поли от тафта и вталени сака, с костюми от дълги поли, прави като струни, с блуза и колан в талията, разкошни дантели в кринолин, наистина всичко, което очаквахме. 

Proenza Schouler







Джак Макколоу и Лазаро Ернандес съчетават в своята пролетна колекция технологии от настоящето и занаятчийски техники от миналото, за да създадат модернистичен вид на традициционните пачуърк (плат, съшит от кръпки) и "една кука" (или фини плетива), като второто определено ще се превръне в силна тенденция следващата пролет. 
А кожата, която и тук е в изобилие, е естествено продължение на есенния тренд

Ralph Laurent








Елегантна испанска провинция, дрехи, вдъхновени от костюмите на матадорите със златни шевици. Много червено, много черно, много бяло, съчетания от синьо, зелено и лила, широки панталони с високи талии, дълги копринени рокли с женствени презрамки - просто Ралф Лорън от първия до последния 61-ви модел. 

Rodarte







Сестрите Мюлийви правят нещо специално за седмицата на модата в Ню Йорк и то е особена, почти невъзможна смес от ренесансови мотиви и сулети, вдъхновени от научната фантастика, твърде архитектурни, твърде геометрични, твърде сложни. Но пък нечовешки красиви!

Theyskens' Theory







Нежност, малко готика за респект, свободолюбиви градски кройки, сред които скъсени панталони с широки и удобни крачоли; дължини и обеми, които карат жената да се чувства комфортно, но и красиво са основните характеристики на колекция пролет-лято 2013 на Theyskens' Theory. А междувремнно забелязахме и косите, които са скъсени точно до средата на врата, мокри и секси в различни цветове и си помислихме: "Защо не го направим и ние така през идния сезон". И решихме - ще пробваме тази прическа. 

Още от седмицата на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013
Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013. Най-интересното от първите дни
Директно от Ню Йорк - Завръщането на райето от 60-те в колекцията на Marc Jacobs пролет-лято 2013
Това ни трябва в гардероба - колекцията на J Crew пролет-лято 2013 до последния модел
 

More All fashion