Следва

Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013

Лондон в първия ден от седмицата на модата пролет-лято 2012. Очаквания и съпътстващи събития

Започналата вчера с цветно шоу, отбелязващо 25 години на сцената на британското дуо Antoni /Антъни Бураковски/ and...

All fashion преди 11 години

Започналата вчера с цветно шоу, отбелязващо 25 години на сцената на британското дуо Antoni /Антъни Бураковски/ and Alison /Алисън Робъртс/, седмица на модата в Лондон обещава изобилно количество силни дефилета. 

За разлика от цветните принтове върху коприна на Антъни и Алисън - синьо и екрю, бледо розово и зелено, и силни цитрусови цветове, Жан-Пиер Браганза /за него също вече писахме в предния материал/ показа футуристични, обрани откъм цвят рокли и костюми с панталон, пресечени от строги геометрични линии.

Сметаново бяло пресича черното в някои от дрехите, при други кърваво червено и електриково синьо рисуват линии - благодарение на авторството на украинската художничка Зинаида Лихачова, която работи с Браганза върху тази колекция.

Очакваното тепърва предстои - по традиция в Лондон с най-голям интерес се очакват представянията на Burberry и Mulberry /в понеделник/ и на Vivienne Westwood /Red Label/ в неделя.


Lulu Guiness и Geal Deacon

Шоуто, вдъхновено от Мини Маус, героинята на Дисни, също се очаква в неделя - ще се покажат дизайни на известни имена, сред които Giles Deacon и Lulu Guiness, които после ще се продават с благотворителна цел в eBay.

Английската модна индустрия генерира обороти от 21 милиарда паунда годишно, в нея са заети над 80 000 души, по информация на организаторите на форума - British Fashion Council.

Около 5 000 купувачи, журналисти и фотографи са акредитирани и се очаква да са тук за 5-те дни на програмата, а събитието като цяло се очаква да донесе около 100 000 000 лири печалба.
 
Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 




More All fashion