Следва

Who is she?

Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013

Дуото обикаля по малки пазарчета по селата, посещава магазини за церемониални и фестивални костюми и...

All fashion преди 11 години

"Сила, балансирана с мекота...", така дизайнерите Хайди Мидълтън и Сара-Джейн Кларк - основата на дуета Sass&Bide - започват споделянето си за колекция пролет/лято 2013, показана на London fashion week в първия ден.

Едно пътуване до Перу през пролетта е отправната точка за вдъхновението на двете дизайнерки. "Просто се влюбихме", казва Мидълтън. "Разполагахме с 9 дни да разглеждаме платовете, земята, хората. Перу е рай."

Дуото обикаля по малки пазарчета по селата, посещава магазини за церемониални и фестивални костюми и резултатът е една силна колекция, пропита с духа на тези места.

Строго скроени тип мъжки сака, пелерини, рокли без ръкави със златни орнаменти присъстват в колекцията, като авторите признават, че мъжката енергия, която сякаш излъчват облеклата, е съвсем нарочно търсена, но и нарочно смекчена с нежност и деликатност.

Ръчно тъкани платове, филц, цветя, намерени по пазарите в Перу са използвани в детайлите и аксесоарите в колекцията, 5-та поред за дуото в официалната селекция на ревютата в Лондон. Градът има специално значение за Кларк и Мидълтън - още в 1990-та двете започват търговия с преработени от тях дънки на прочутия Portobello Road Market.

До този момент основна значимост за Sass&Bide има Седмицата на модата в Ню Йорк, както е обичайно за австралийските дизайнери. От тази година обаче интересите на дуета са силно свързани с английската столица.



"Схемата на Лондонската седмица е силно подкрепяща младите дизайнери. Определено това е място, което хората посещават, за да открият нови брандове, млади дизайнери, заредени с енергия и талант."

Независимо, че преди Лондон Sass & Bide показват нещата си в Ню Йорк в 4 последователни години, те все още нямат индивидуален бутик там.

Нямат и в Лондон, но по признанието на двете австралийки и двете откривания предстоят през пролетта на идната година.

"Джинсите и парти роклите ни се радват на огромен успех. Смятаме, че времето за собствени бутици е настъпило."

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 



Още новини от седмицата на модата в Лондон
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
Лондон в първия ден от седмицата на модата пролет-лято 2012. Очаквания и съпътстващи събития

More All fashion