Следва

Who is she?

Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013

Дуото обикаля по малки пазарчета по селата, посещава магазини за церемониални и фестивални костюми и...

All fashion преди 11 години

"Сила, балансирана с мекота...", така дизайнерите Хайди Мидълтън и Сара-Джейн Кларк - основата на дуета Sass&Bide - започват споделянето си за колекция пролет/лято 2013, показана на London fashion week в първия ден.

Едно пътуване до Перу през пролетта е отправната точка за вдъхновението на двете дизайнерки. "Просто се влюбихме", казва Мидълтън. "Разполагахме с 9 дни да разглеждаме платовете, земята, хората. Перу е рай."

Дуото обикаля по малки пазарчета по селата, посещава магазини за церемониални и фестивални костюми и резултатът е една силна колекция, пропита с духа на тези места.

Строго скроени тип мъжки сака, пелерини, рокли без ръкави със златни орнаменти присъстват в колекцията, като авторите признават, че мъжката енергия, която сякаш излъчват облеклата, е съвсем нарочно търсена, но и нарочно смекчена с нежност и деликатност.

Ръчно тъкани платове, филц, цветя, намерени по пазарите в Перу са използвани в детайлите и аксесоарите в колекцията, 5-та поред за дуото в официалната селекция на ревютата в Лондон. Градът има специално значение за Кларк и Мидълтън - още в 1990-та двете започват търговия с преработени от тях дънки на прочутия Portobello Road Market.

До този момент основна значимост за Sass&Bide има Седмицата на модата в Ню Йорк, както е обичайно за австралийските дизайнери. От тази година обаче интересите на дуета са силно свързани с английската столица.



"Схемата на Лондонската седмица е силно подкрепяща младите дизайнери. Определено това е място, което хората посещават, за да открият нови брандове, млади дизайнери, заредени с енергия и талант."

Независимо, че преди Лондон Sass & Bide показват нещата си в Ню Йорк в 4 последователни години, те все още нямат индивидуален бутик там.

Нямат и в Лондон, но по признанието на двете австралийки и двете откривания предстоят през пролетта на идната година.

"Джинсите и парти роклите ни се радват на огромен успех. Смятаме, че времето за собствени бутици е настъпило."

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 



Още новини от седмицата на модата в Лондон
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
Лондон в първия ден от седмицата на модата пролет-лято 2012. Очаквания и съпътстващи събития

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.