Следва

Laura Mullen и дизайнерът Terry Tsiolis за Vogue Русия, септември 2012

София

null

преди 11 години

Вчерашният празник на София бе отбелязан с приятно тържество под егидата на столичния кмет, което изгледахме с удоволствие по БНТ снощи.

Церемонията премина под мотото "София - град за нашите деца", а в ролята на водещи влязоха елегантно облечени в черно и бяло актьори от всички общински театри в столицата.

Джаз музикантът Милчо Левиев получи от Йорданка Фандъкова специалната награда на Столичната община по случай Деня на София за цялостно творчество и изключителни постижения в областта на културата. 

Специалната награда е под формата на статуетка - реплика на паметника на Св. София, изработена от Георги Чапкънов, и пет хиляди лева.

Първата награда по традиция беше за победителя в област "Литература"

Тази година това е Георги Господинов за книгата му "Физика на тъгата", издание на "Жанет 45".

Камерният ансамбъл "Софийски солисти" първо представи пред публика своето изпълнение от програмата, непосредствено след което получи и наградата в област "Музика". Тази година артистите празнуват половинвековен юбилей на ансамбъла.

В областта "Изобразително изкуство" наградата получи Софийската градска художествена галерия за творческите проекти, които е реализирала през сезон 2011/12 години.

Даниела Олег Ляхова получи наградата в област "Театър" за сценографията на спектаклите "Рицар на светия дух" в Народния театър и на "Завръщане във Витенберг" в театрална работилница "Сфумато".

В област "Архитектура" наградата получи арх. Зарко Узунов за сградата на галерия "УниАрте", която се намира в територията на Нов български университет. Списание "Светове" стана носител на наградата в област "Журналистика" за публикуването на дебютни културни проекти.

Награда в област "Кино" не беше присъдена. Наградите във всички категории носят по 2000 лева на притежателя им, както и грамота.
 

More from View Sofia

More