Следва

19 септември, сряда - Червено! Красиво! Нежно!

Editors’ Choice: фотоапаратът OLYMPUS, който си избрах

....модел техника, която всъщност е неизменна част от миналото, настоящето и бъдещето ни...

All About Life преди 11 години

Разбрахме, че човек си личи по фотоапарата, който използва. Или поне иска да притежава. Показахме желанията да запечатваме емоции с няколко знака под формата на модел техника, която всъщност е неизменна част от миналото, настоящето и бъдещето ни. Какво избра екипът на ViewSofia от марката Olympus, виж в следващите редове:


Антония
Olympus TG1

Това е ТОЙ – екстремен до краен предел! Има всички качества да бъде винаги близо до мен, да сподели всяка ситуация и да запамети налягането във вените ми. Спечели ме точно с няколко реплики - Водоустойчив до 12m, устойчив на падане от 2m, устойчив на натиск до 100kg и студоустойчив до -10°C! Притежава GPS & електронен компас, 3D режим за снимки и дори Режим за разкрасяване с грим. Би било истински забавно под водата с грим, нали?





Юлия
OLYMPUS SP-720UZ



С този апарат със сигурност ще премина на следващо ниво в любителската фотография. Това е и желанието ми, никога не съм имала амбицията да ставам професионалист в снимането, но пък винаги ми се е искало да правя хубави снимки на прекрасните си моменти. И всъщност OLYMPUS SP-720UZ е точно това, което търся. Плавен преход от джобен апарат от типа "насочваш и снимаш" до мощна, функционална камера, която все пак да може да се носи навсякъде, за да не пропускам интересни кадри.

Най-много се впечатлих обаче на 26x оптичното приближение, което апаратът има въпреки ултракомпактния му корпус. Благодарение на това приближаване вече е доста по-лесно да достигна до експресивната енергия на дивата природа, състезателните спортове, които обичам или други обекти и събития, до които обикновено ми е трудно да се доближа, освен ако не нося със себе си огромен апарат със сменяеми обективи, за да снимам. Това е моят избор за тази година и смятам, че с апарат като този ще има какво да ти покажа през следващата.





Гергана
OLYMPUS SH – 21


Това е истинско бижу, аксесоар за най-прекрасния повод, допълнение към всеки спомен. Фотоапаратът е с 16-мегапикселов CMOS сензор с подсветка и висока светлочувствителност, поради което се справя добре и в частично затъмнени затворени помещения. За широкоъгълни снимки може да разчитате на качествения суперширокоъгълен 24-300mm* обектив, а с 12.5x оптичното увеличение може да заснемате кристални близки планове.

OLYMPUS SH – 21
е еднакво добър в заснемането както на снимки, така и на видео. Той позволява запис на 1080p Full HD видео - най-доброто възможно сред фотоапаратите с джобни размери до момента и стабилизация за видеорежим, която елиминира разклащането на фотоапарата при движението на снимащия. Дори ако не знаете почти нищо за възможностите на професионалните D-SLR фотоапарати, с SH-21 може с лекота да постигнете прекрасни резултати. 






Пламена
OLYMPUS VG-170


OLYMPUS VG-170 е един от множеството най-обикновени фотоапарати с не чак толковa много възможности, измежду които си избрах и се спрях заради една от най-важните му функции, а именно, че е снабден с най-добрата в този клас фотоапарати светкавица. С други думи тя е два пъти по-мощна от светкавиците на обикновените компактни фотоапарати, което означава, че може да освети напълно лица и обекти на разстояние 15 метра и без с това си качество да oскъпява по някакъв начин самия фотоапарат.

Именно подобни практични, лесни за употреба функции, които превръщат използването на този модел в ежедневно удоволствие, независимо че почти нищо не знам за фотоапаратите, е това, което ме впечатли. Компактен, удобен, предоставящ най-доброто на тази цена (някъде към 199 лева), това е избор за всеки човек като мен, който иска просто да насочи и да снима, а фотоапаратът да свърши останалото.

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.