Следва

Забелязахме: LFW - Прелестни боти Christian Louboutin в шоуто на Mary Katrantzou Пролет/Лято 2013

London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Преди обед

Силно зареждащо понеделнишко утро стартира в Лондон в понеделник с работата на двамата дизайнери от Peter...

All fashion преди 11 години


Силно зареждащо утро стартира в Лондон в понеделник с работата на двамата дизайнери от Peter Pilotto. Красивите принтове, които по принцип са им слабост, се превъплътиха в божествени рокли и съчетания с детайли като декорации на една кука, ръкави, завършващи с форма на лале, поли с големи цепки, топове с пеплум и малки якички.

Всичко това звучи някак прекалено, но съвсем не е така в действителност, защото балансът между сложните принтове и сложните кройки е някак много красиво постигнат.

Сред моделите на Peter Pilotto силно впечатление ни направиха и панталоните - много тесни като клин или такива с ръб, както и късите суитчъри с асиметричен цип отпред, които лесно си представяме в ежедневието.

Веднага след това Antonio Barardi показа една изключително майсторска колекция, в която цветове като бяло, черно и великолепно тъмносиньо се преплитаха в графични оцветявания върху моделите.








Почти всяка горна дреха при английския дизайнер бе интерпретирана с абстрактна асиметрична платка, подобно на пеплум. От бяло-черньо-синьо дрехите преминаваха в сиво, черно или само бяло, а усещането за нещо недовършени и все пак свършено ни спечели завинаги.

От гореспоменатото омагьосващо синьо имаше и в колекцията на Pringle of Scotland, в която ТО се редуваше с мента, млечно сиво и жълто, а дрехите са скроени с единствената цел да бъдат носени.







Харесахме много панталоните и първия показан пуловер с къс ръкав и декорации в горната си част.

Michael van der Ham





Принт върху принт, по подобие на Peter Pilotto, имаше в цялата колекция на Michael van der Ham, чиято работа следим с удоволствие от няколко сезона насам.

Christopher Kane, на когото се доверява и Донатела Версаче като вещ консултант, показа в Лондон пред безизразното лице на Ана Уинтур на първи ред една много красива и много модерна колекцията пролет-лято 2013, вдъхновена, представи си, от романа на Мери Шели „Франкенщайн“.







Свобода, зрялост и елегантност се усещат обаче от всеки модел на Кейн, а връзката с хоръра от епохата на Романтизма е само в добавянето на още и още детайли до получаване на желаното творение – сако, пола, рокля - частите, на което са свързани с детайли като болтове и гайки. 



Цветовете на Кейн са нежни – от лек бял крем през розов пастел, лимон, беж и млечно сиво, до цели черни комбинации, а в пролет-лято 2013 британецът дори добавя нова материя – прозрачното като силикон, което виждаме в костюмите от две части в бяло или много бледо жълто. 



Влюбихме се в късото biker яке, с релефен принт, както и в панделите, които Кейн бе сложил почти навсякъде в колекцията си.

Прекрасен Кейн, както всеки сезон. 

Очаквай пълен обзор и на следобедът в най-интересния ден от седмицата на модата в Лондон - понеделник, 17 септември, в който представиха колекциите си David Koma, Erdem, Louise Gray, Burberry, Richard Nicoll, Mark Fast. 

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 



Oще новини от седмицата на модата в Лондон: 

London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
LFW: Вторият живот на рязаната дантела
Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден втори - Следобедът
LFW: Sister by Sibling, или за модата с чувство за хумор 
LFW: Да или Не - очната линия под клепача при Marios Schwab и Unconditional
Директно от London Fashion Week - Vivienne Westwood Red Label Пролет/Лято 2013


More All fashion