Следва

Fall Basics 2012: Най-готините базови неща, без които не можем в новия сезон

Най-добрите пет ревюта от първите дни на Седмицата на модата в Милано

Веднага след Лондон светът на модата излетя за Милано, където от 19-ти до 25-ти септември очите и ушите на...

All fashion преди 11 години

Веднага след Лондон светът на модата излетя за Милано, където от 19-ти до 25-ти септември очите и ушите на индустрията са съсредоточени именно в италианския град.

В следобения час, 14.00 на 19 септември, започна първото ревю в рамките на миланската модна седмица, разбира се, със свещен за страната лейбъл - Gucci. Фрида Джанини, която е начело на творческия екип на марката от няколко години насам, за пролет-лято 2013 се връща назад в късните 60-те и ранните 70-те години на миналия век за вдъхновение на своята колекция. Великолепни кройки, напомнящи за гардероба на киноиконите от онова време, се разхождаха по миланския подиум пред очите на десетки важни и специални гости. Широки панталони, много туники в A-силует, кафтани и едноцветни ансамбли бяха основните елементи в колекция пролет/лято 2013, а цветовата палитра премина през всички бонбонени нюанси на розово, зелено, жълто, заедно с нежни седемдесетарски принтове, малко черно, много бяло и животински принт.

Виж цялата колекция в галерията тук>>


Прекрасно бе и представянето на един много интересен италиански бранд, начело на който е Алесандро Дел‘Акуа - No21.





Модели, които са преди всичко създадени за носене в ежедневието, преминаха от изчистени поли, сака и топове в синьо и бяло, през богато украсени такива, до прозрачни или от дантела. Еклектиката - съчетанието между супер официалните и леко спортните елементи, също е сред любимите прийоми на този лейбъл.

Виж цялата колекция в галерията тук>>

Много красиви, целите в бяло, леки и ефирни бяха роклите на Francesco Scognamiglio, които накрая се оцветиха в черно с последните няколко модела. Талантът на този дизайнер личи във всеки детайл на пролетно-летните му майсторски творения. 





Виж цялата колекция в галерията тук>> 

Типично в стила на 60-те с мини дължините и много джобове като детайли бе ревюто на Fay във втория ден от Седмицата на модата в Милано. Доста добра интерпретация на костюма през това десетилетие в съвременен вариант със смели цветове и някои футуристични мотиви като металически нюанси.





Виж цялата колекция в галерията тук>> 

Милано по време на модна седмица няма да е същият без един от най-култовите си брандове – този на Миуча Прада, която преди ревюто сподели пред всички журналисти, че се вдъхновява от Япония и... от 60-те, разбира се! Това десетилетие определено е отправната точка на следващата пролет, видяно през очите на десетки дизайнери в Ню Йорк и Лондон, а най-хубавото е, че тепърва очакваме да видим още идеи в този стил от Милано и Париж.

Шоуто на Prada пролет/лято 2013 започна с рокли, туники и панталони в мини и средни дължини в мрачната палитра от сиво-черно, мастилено синьо, тъмнозелено завърши с бели, жизнерадостни модели.





Дори и с невъоръжено око още в самото начало на ревюто се забеляза, че силуетът при Prada следващата пролет ще бъде „разрушен“ само и единствено в името на комфорта на жената. Срязани тук, срязани там, с платки и допълнителни детайли, моделите прилягаха свободно около тялото, нямаше нищо пристегнато, впито или оформящо ханша, например.

Въпреки мрачмата цветова палитра в началото обаче, цялата колекция бе докосната от лекотата на дигиталния принт, любим на Прада, но този път не бе огън, нито Кадилак или устни с цигара в тях, а за мотив служеха глухарчета – цели с клонките върху платка на топ или само цветето разпръснато върху роля, сако или манто.

Последваха омотани като гейши в сатенени плътни колани рокли с мини дължини, имаше много впечатляваши топове от кожа с косъм, но най-силно ни изумиха обувките – авангардни творения, създадени от елементи на миналото и бъдещето – на традициите в Япония и века на технологиите.

Виж цялата колекция тук>>

Тепърва ще виждаме и чуваме още от и за тази колекция, а Милано продължава с пълна сила, където предстои да направим разбор на вчерашния ден, заедно със съботно-неделните ревюта.

Отразяването на Milan Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на: 



Oще новини от седмиците на модата: 

London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
LFW: Вторият живот на рязаната дантела
Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден втори - Следобедът
LFW: Sister by Sibling, или за модата с чувство за хумор 
LFW: Да или Не - очната линия под клепача при Marios Schwab и Unconditional
Директно от London Fashion Week - Vivienne Westwood Red Label Пролет/Лято 2013
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Преди обед
Забелязахме: LFW - Прелестни боти Christian Louboutin в шоуто на Mary Katrantzou Пролет/Лято 2013 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Следобедът 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Последният ден
LFW: We love... първата колекция на JW Anderson за Topshop
LFW: Дита Фон Тийз и случката с изпуснатия на земята чадър
LFW: Да или Не на хибридните джинсите в колекцията на Ashish пролет/лято 2013 
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.