Следва

Испански страсти на сцената на SOFIA DANCE WEEK 2012

Who is she? 10-те ни любими факта за Пенелопе Крус

Дъщеря на търговец и фризьорка, Крус бързо започва да се изкачва по стъпалата на успеха, за да стане днес една...

People of art преди 11 години

Пенелопе Крус Санчес е родена в Мадрид, Испания на 28 април 1974г. И тя е отговорът на загадката ни от вчера в Who is she?

Дъщеря на търговец и фризьорка, Крус бързо започва да се изкачва по стъпалата на успеха, за да стане днес една от най-красивите и желани актриси.

Муза на режисьора Педро Алмодовар и съпруга на един от най-горещите мъже в този бизнес – Хавиер Бардем, Пенелопе се превръща в истинска вълшебица на своето време. А ето и любопитните факти, които подбрахме за нея:

1. Родителите ѝ я кръщават на името на песента „Penelope” на Мануел Серат. А тя звучи така: 



2. Пенелопе Крус е най-голямото от 3 деца – тя има по-млада сестра Моника и брат Едуард.

3. Преди да стане актриса е учила класически балет в продължение на 9 години, което обяснява изяществото на фигурата й.

4. Наричат я Испанската вълшебница, защото е една от малкото актриси с испански корени, които успяват да пробият в жестокия Холивуд.

5. Говори 4 езика – испански, италиански, френски и английски.

6. Първият режисьор, който дава англоезична роля на испанката, е Стивън Фриърс във филма „Сянката на сърцето” (The Hi-lo country).

7. Пенелопе Круз се занимава с благотворителност, след като през 1997г. остава в Уганда като доброволец в продължение на 2 месеца. През 1998г. след заснемането на филма „Сянката на сърцето” се говори, че е дарила почти целия си хонорар за приюта на Майка Тереза в Калкута.

8. Става вторият испански актьор, който е номиниран за наградата Оскар. Първият е Хавиер Бардем, за когото неблагородно завиждаме на Пенелопе. 

9.
Круз става вегетарианка през 2000 г., след като заснема филма „Тези прекрасни коне” (All the pretty horses).

10. През 2007-ма, заедно със сестра си Моника, основават собствена модна линия за испанския гигант Mango, за младежката им марка MNG.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра