Следва

Натали Портман руса - Да или Не

Как се прави - Вълнообразният ефект и обемът в косите на Giles пролет/лято 2013

Загледани в детайлите на всяко шоу по време на седмиците на модата, страшно ни харесаха косите при Giles от...

Hair преди 11 години

Загледани в детайлите на всяко шоу по време на седмиците на модата, страшно ни харесаха косите при Giles от ревюто на марката в Лондон седмица по-рано.

Британският дизайнер Джилс Дийкън, известен с принта и емблематичния за лейбъла му лебед, показа поредна силна колекция за пролет/лято 2013, за която вече разказахме подробно.

Виж London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Следобедът

За да разберем как са направени красивите прически на моделите с много естествения ефект на начупената леко коса с обем обаче, попитахме гримьорите от екипа на TONI&GUY, които заедно с продуктите на label.m, са отговорни за перфектните визии не само на Giles, но и на още десетки ревюта на London Fashion Week. Сред тях и тези на Кори Нилсън и Тод Лин.

Пол Ханлън и асистентката му Индира Шаувекер разкриват тайни от кухнята на коафьорите, като споделят как са го направили в 4 стъпки: 



Стъпка 1
– Нанасяме label.m Volume Mousse в корените на косата в предната част със суха ръка и разделяме на малки кичури с пръсти;
Стъпка 2 - Напръскваме с label.m Blow Out Spray косата и навиваме на кокове във формата на охлювчета разделените предварително кичури и ги изсушваме. Прибираме охлювчетата с фризьорски фиби. 



Стъпка 3
- Пускаме свободно косата и изсушаваме с дифузер за още обем
Стъпка 4 - Върху сухата коса нанасяме Нанесете малко изпръскате label.m Sea Salt за движение и гъвкавост на косъма.

Получава се страхотно и при дълги, и при къси коси, като при последните имаме още повече обем и форма. 
"Това е прическа за момичето в красива рокля, което не се притеснява как ще изглежда косата му часове по-късно.", обяснява концепцията си Ханлън. 
 

More Hair