Следва

Камелия сравни Памела Андерсън със Златка

На 27-ми септември цял свят ще вдигне тост в чест на Артър Гинес

На 27-ми септември хиляди хора по света ще вдигнат тост за Артър Гинес, създателят на най-продаваната тъмна ... 

Events преди 11 години

Tinie Tempah, Fatboy Slim, Texas, Mika и много други артисти ще участват в 48-часовите глобалните тържества

На 27-ми септември хиляди хора по света ще вдигнат тост за Артър Гинес, създателят на най-продаваната тъмна бира в света GUINNESS®. Така за четвърта поредна година ще бъде отбелязан Деня на Артър Гинес (Arthur Guinness), на който се почита невероятното наследство и живота на един забележителен мъж, предприемач, новатор и филантроп.

Празникът ще бъде отбелязан в над 55 държави с 48-часова поредица от музикални събития, в които участие ще вземат куп световни звезди, сред които британската хип-хоп звезда Tinie Tempah, легендарният Fatboy Slim, една от най-успешните европейски банди Texas, феноменалният Mika, чийто глас изключително наподобява тембъра на Фреди Меркюри и много, много други.

България също ще се включи в глобалните тържества. На 27-ми септември всеки може да вдигне тост в чест на Артър Гинес в клубовете RockIT и Swinging Hall и във всички ирландски пъбове, където посетителите ще ги очакват специални изненади от Guinness и много музика на живо.

Историята на Артър Гинес звучи невероятно и буди възхищение. Той започва своя легендарен бизнес с £100 капитал, много вяра и изключителен предприемачески нюх. През 1759 г. сключва договор за наем за 9000 години на малка пивоварна, която се простира върху 4 акра в центъра на Дъблин, на Сейнт Джеймс Гейт (St. James’ Gate). Годишната такса е от £45, което включва и права за ползване на вода. Пивоварната, която поема е доста скромна, но с много майсторство и страстта на наследниците му, днес GUINNESS е най-продаваната марка тъмна бира в света.

Освен с легендарния си пивоварен бизнес, Артър Гинес е и известен филантроп, обвързан с множество благотворителни кампании. Затова и до днес фондът Arthur Guinness™ подкрепя по цял свят предприемачи, които с идеите и делата си допринасят за по-добро развитие на тяхното общество и среда.



www.facebook.com/Guinness
www.youtube.com/Guinness

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?