Следва

Пенелопе Круз e приказната героиня за новия календар на Campari за 2013

Детски фестивал „Вярвам в теб!”

На 28, 29 и 30 септември в София стартира първия по рода си детски фестивал „Вярвам в теб!”. Голямата поляна в Южния парк ще бъде...

 

Events преди 11 години

На 28, 29 и 30 септември в София стартира първия по рода си детски фестивал „Вярвам в теб!”. Голямата поляна в Южния парк ще бъде домакин на тридневен уникален празник на интеграцията. Цялото събитие ще бъде съпроводено с много музика и детски игри.

Началото се поставя в петък, 28 септември, с грандиозен благотворителен концерт, който започва точно в 18 часа. На него може да чуете над 30 изпълнители, между които Ирина Флорин, Мишо Шамара, Роси Кирилова, Камелия Воче, Илия Луков, Богомил, Йоана Драгнева, група Акага и много, много други. Организаторите от „Сдружение Азбукари” обещават запомнящо се 4-часово шоу, входът е свободен.

В събота, 29 септември, началото се поставя още в 10 часа сутринта, когато започват и Мини олимпийските игри на фестивала. Тогава малки и големи ще премерят сили в игри като крикет на маса, футбол, лека атлетика, шоудаун, баскетбол, петанк, сървайвър и други. Игрите са специлно адаптирани за деца с различна степен на увреждане, така че да могат да играят наравно със своите връстници. Целта е да се покаже, че децата с физически проблеми могат да играят и да се забавляват като всички други.

За тези, които не обичат спорта също е помислено – в специално изградени шатри ще може да се рисува и моделира. Организаторите са подготвили и забавни викторини. На разположение на децата ще бъдат и над 20 аниматори пременени като най-обичаните анимационни герои. За запалените по модата малчугани ще бъдат представени и най-новите тенденции в облеклото за най-малките госпожици и господа. Не пропускайте и Двореца на високия скок – Бъларче. Денят ще завърши с 2-часов концерт-спектакъл.

Неделя, 30 септември,отново в 10 часа и пак на същото място ще може да се чуе Националното музикално училище „Любомир Пипков”, Детски хор „Пим-Пам”, Роберта балет и още много други. Те ще сътворят за вас 4-часов концерт достоен за завършек на тридневния фестивал „Вярвам в теб!”.

Събитието е на Голямата поляна в Южния парк в София. Входът от към булевард Гоце Делчев. 28, 29 и 30 септември.

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?