Следва

Любими ансамбли - Изабели Фонтана, цялата в черно

Най-доброто от Милано пролет/лято 2013

Грандиозна, с много специални гости и изключителни ревюта завърши модната седмица в италианския град на 25...

All fashion преди 11 години

Грандиозна, с много специални гости и изключителни ревюта завърши модната седмица в италианския град на 25 септември, вторник.

Показахме ти най-добрите пет ревюта в първите дни, както и част от колекцията на Versace, която също така ни впечатли с горещи и секси модели, сега ето най-доброто след Gucci, Prada, No21 и Francesco Scognamiglio, което уловихме в Милано.

Etro

Вероника Етро е създала една прекрасна колекция за бранда си, в която харесахме модерната препратка към Изтока с подобните на кимона жакети, но също така ни омагьосаха страхотните принтове, лекотата на силуетите, сложно скроените рокли и гащеризони, костюмите.









Като великолепно продължение на есенната тенденция обем и тук имаме широки сака, панталони, които са в прекрасни едноцветни варианти. Сред цялата омая от принтове на цветя в колекцията се прокрадва и идеята за райето, което видяхме първо при Marc Jacobs, а после и при някои лондонски дизайнери.



Но в Etro най-вече ни влюби това уникално произведение с едно голо рамо. Фантастично, нали?

Fendi









Изключително fashion колекция, геометрични кройки и смел микс от цветове показа Карл Лагерфелд, който от известно време е творчески директор и на Fendi, освен на доживотно поверения му Chanel.

Строги архитектурни очертания и детайли, много, изключително луксозни материи, сред които и кожа, и обувки, които задължително са съчетани по цвят и форма с дехата, са на гребена на една нова футуристична вълна, която много милански лейбъли следват за идната пролет. 

Да, наистина се очертава интересен сезон, ще го анализираме до основи малко по-нататък.

Marni









Като говорим за футуризъм, Marni също показаха страхотно изпълнени модели в този стил, сред които видяхме типичните за лейбъла принтове, пак обеми, пак архитектурни особености в кроенето, но и лека нотка на минимализъм, която пък силно се открояваше при Jil Sander.

Jil Sander









Завърналата се на поста креативен директор на марката, носеща нейното име, Жил Сандер, за едно ревю успя да ни убеди в таланта си.

Въпреки че ни липсва малко умелото боравене на Раф Симънс с женствеността, цветовете му, които напоследък бяха все в нежните пастелни нюанси или ярки и красиви, се радваме да видим различното око в Jil Sander. 

От тази първа колекция след напускането на Раф ще запомним страхотните сака, блейзерите без ръкави, абсолютно правите панталони с ръб и роклите, тип престилки, които странно защо ни харесват много. 

Dolce&Gabbana



Колекцията на Dolce & Gabbana за 2013-та, вижда се с просто око, е вдъхновена от най-дълбоките сицилиански традиции, които откриваме в принтовете, изобразяващи известните марионетки от театрите по сициалианските улици, както и на типичните местни колички и специфични колела, на керамичните вази и съдове, с които мястото се свързва. Тези елементи са смесени с ивици, които напомнят на плажните чадъри и шезлонги по местните брегове, като по този начин създават гардероба за горещото лято.









Интересното при дуото за идната пролет е, че изисканите ръчно направени дрехи са изработени от слама, плетена рафия (материя от листата от африканско палмово растение) на една кука, бродерии върху слама, като кулминацията завършва със създаването на роклите, полите и скулптурния ефект на бюстиетата от ракита, използвана за направата на класическите сицилиански кошници.

Силуетът е „А”-образен, особено предпочитан от дизайнерите за идното лято, а аксесоарите също са съобразени с идеята на колекцията. Изваяни сандали с ниски и високи токчета от ракита, обеци с формата на сицилианските марионетки, оформени керамични вази.

Missoni









Едно много нежно и ефирно напластяване има в колекцията на Missoni пролет/лято 2013, в която наблюдаваме смело отстъпване от емблематичния за марката зигзагообразен принт за сметка на преливащите се цветове зелено, розово, оранжево, дори чисто бялото е тук в няколко модела рокли.

Giorgio Armani










Господин Армани предлага много и не иска нищо, освен, разбира се, сериозна инвестиция в неговите неща.
Костюмът е прекрасно претворен в удобни кройки и прекрасни материи, а цветовата гама е от ледено сиво-синьо, през зелено, много бледа лила, до страстното черно, а лекото ориенталско напластяване като при вечерния модел с панталон в комбинация с дълъг топ, подобен на рокля, ни спечели завинаги.

Отразяването на Седмицата на модата в Миално от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на: 



Oще новини от седмиците на модата: 
 
Изгряваща звезда в шоуто на Prada пролет/лято 2013 - Грейс Махари
Най-добрите пет ревюта от първите дни на Седмицата на модата в Милано
Директно от Милано: Какво харесахме в колекцията на Versus пролет/лято 2013
Директно от Милано: Versace пролет/лято 2013 в цвят, кожа и дантела
Избрано от Милaно - Anteprima Пролет/Лято 2013

More All fashion