Следва

5х5 или лесно ли е да избереш между най-големите. От Париж

Модернистичният New Look - Първата Pret-a-porter колекция на Раф Симънс за Christian Dior. Избрано

Началото бе в черно. С интерпретирания във вечерен тоалет смокинг, преминал през голямото сито на Раф за...

All fashion преди 11 години

След успеха на Dior Haute Couture 2013 и великолепните отзиви за Раф Симънс като новата надежда за френската емблематична марка, колекция prêt-a-porter пролет-лято 2013 бе едно от двете най-чакани ревюта в Париж и изобщо на всички модни седмици. Другото е това на завърналия се в YSL Еди Слиман.

На семпъл фон, с елегантни пастелни завеси, пред огромна публика, все височайши в модата, Симънс демонстрира нещо невиждано за френската марка досега, претворил елегантния силует на самия господин Диор, наречен new look, в модернистични модели, с минималистичния му личен почерк.

Началото бе в черно. С интерпретирания във вечерен тоалет смокинг, преминал през голямото сито на Раф за отстраняване на излишните детайли. Много от дрехите, които показва дизайнерът обаче след последвалите още черни костюми, един в бяло, някои от тях в А- образен силует, крещят с ярките си и забавни цветове в металически нюанси или неон и добавят към репутацията на традиционния Диор тази много фина, елегантно поднесена свежест.

Както при Haute Couture, и тук Симънс внася много от идеите си за Jil Sander, помним, че този лейбъл бе истинска сензация всяка модна седмица в Милано. Виждаме характерните за белгиеца минималист панталоните, семплите черни рокли, блейзерите без ръкави и онова специфично ярко червено, което се съчетава великолепно с розово и го имаше само при неговите колекции. Но по-голямата част от моделите със сигурност не отговарят на изискванията за минималистично. Не са минималистични ярко оцветени рокли, избродирани с блестящи детайли, като минито в оранжево по-долу, нито сложно конструираните топове и сака, нито драпираните рокли, висящи назад или настрани като шлейф. Освен това тук има и много наслояване с тюл върху тюл, с цвят върху цвят.

Но пък за сред петдесетте модела на Раф Симънс виждала от всичко и за всеки. И за тези, които не могат да скъсат с традиционния Диор и за онези, които жадуват за новото.

И макар модернистично, все пак това изпълнение напомня стила на 60-те и 70-те години, който е изключително женствен и е силен тренд идната пролет. 

Затова можем да кажем само, че Симънс оправда очакванията ни за различния поглед, смесен с истинския Dior, майсторът на великолепните силуети.










































 

More All fashion