Следва

Ан Хатауей каза "ДА" на своя любим

Чудовища и феи

Дни преди финала на 2012 се питаме защо вярваме в ... 

Events преди 11 години

Дни преди финала на 2012 се питаме защо вярваме в доброто? В какво вярваме и какво може да бъде по-добро от това, което заслужихме?

Вместо „Second life”, като една "versia ultima" в глобалнoто "credo bonum" представяме няколко виждания от другата демо версия на света – там, където битуват идеи и образи, преди да влязат или след като излязат от “реална” утилитарна употреба - в света на въображението, където е приказно, при чудовищата, вещиците и феите. Там, където времето тече като на сън, а чудесата изглеждат като наяве. В това двойно дъно на света, търсим някои предвременни следи, за да добием представа за траекторията, която все повече се затваря и доближава след-временността.

Време е за потапяне в света на приказното, до където, по навик, ние българите имаме по-пряк път. Пресечните точки на изкуството и света на приказното са застрашително банални, но историите, които предстои да видите и техните герои са нови и приказни по свой начин. Тази изложба е извинение, но и доклад. Извинение към приказното, за това, че го забравяме и не се поучихме навреме и сведение за онова, в което същото това „приказно” се е превърнало днес...

Йово Панчев

В проекта участват художниците Алекс Ангелов, Александър Гергинов, Анжела Минкова, Велизар Димчев, Владислав Георгиев, Дан Тенев, Дарена Георгиева, Диляна Манавска, Искра Благоева, Михаела Власева, Николай Горнишки, Яна Г. Димитрова с рисунки, колажи, живопис, обекти, скулптура, фотографии.

Откриване с "Teeth of Devine" в експериментален ритуален звуков пърформанс.

 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.