Следва

Към една планина в Тибет

Васко Василев се завръща в България като гост-музикант в турнето на Чамбао у нас

Месец преди пристигането си в страната от мениджмънта на Чамбао потвърдиха, че ... 

Music преди 11 години

Месец преди пристигането си в страната от мениджмънта на Чамбао потвърдиха, че специално за 3-те концерта на групата в България от Лондон пристига цигуларият Васко Василев. Концертмайсторът на оркестъра на Кралската опера е сред най-големите почитатели на музиката им и въпреки интензивната работа с момчетата от групата последните години, за първи път ще се срещне с гласът на Чамбао - Ламари.

„След много натоварен сезон в Кралската опера, очаквам с огромно нетърпение да се кача на самолета за София. Познавам много добре музиката на Чамбао и дуетът ми с Ламари е нещо, за което мечтая отдавна. Смятам, че последният им албум е изключителен. Това е музиката, която слушам най-често когато пътувам или почивам. За мен Чамбао са явление и приятелството ни ме прави щастлив. За първи път ще си дойда в България като гост-музикант и част от турне на приятели”, сподели Васко.



През изминалата седмица стана ясно, че албумът на Чамбао, носещ името на групата е с номинация за Латино Грами награда, а церемонията ще е няколко дни след концерта им във Варна.

Чамбао в комбинация с Васко имат амбицията да задържат циганското лято с много музика, андалуско слънце и испански залези поне до ноември.



Концертите на Чамбао са на 07 ноември в зала 1, НДК, София; 08 ноември – Панаирна палата 2, Пловдив и 10 ноември – Дворец на културата и спорта, Варна. Билетите са в продажба на касите на залите и в мрежата на ивентим.бг на цени от 20, 30 и 40 лева.
 

More from View Sofia

More Music