Следва

Какво ново - Алекса Чънг ще издава книга

Директно от Париж: Марк Джейкъбс за Louis Vuitton пролет/лято 2013

Следвайки личното си усещане за сезона пролет/лято 2013 и епохата, на която прави трибют в колекцията за...

All fashion преди 11 години

Следвайки личното си усещане за сезона пролет/лято 2013 и епохата, на която прави трибют в колекцията за собствения му лейбъл, дизайнерът на Луи Вютон сериозно поработи по завръщането на 60-те години като новия символ на елагантност.

И така, вместо влак с парен локомотив или пищен декор, този сезон пред очите на модни редактори и видни гости шоуто на Марк Джейкъбс за Louis Vuitton пролет/лято 2013 се случва на чист фон с няколко реда ескалатори, за да създаде визуалните ефекти само и единственото чрез дрехите. А те, подвластни на някаква обсесивна симетрия, се задвижваха в пълен синхрон на подиума от по два модела, съобразени да си приличат до най-малкия детайл.

Основаната отправна точка в колекцията от рокли, сака и поли бе типичният за 60-те години на миналия век и родилата се тогава Мод култура принт на шахматна дъска, с по-малки или по-големи квадратчета, черно-бели, бяло-черни, жълто или зелено, или сиво, или кафяво-бели. И, разбира се, кройките от това толкова женствено десетилетие. ИВиждате се поли молив в макси дължини с ниски талии, къси жакети и топове, мини роклички в A-силует, дълги прави рокли, яките почти липсват като детайл, или пък са без ревери и се закопчават до горе, а деколтата са обли или лодка - все типични за тези години кройки.

Прическите, аксесоарите и цветовете също са безупречно съобразени с времето. Корделките върху кокове с обем са аксесоарът на елегантната жена през 60-те, а обувките са на щадящи ниски токова с остър връх.

Смела колекция, смели кройки и цветове, аплодимсенти на Джейкъбс, за което.



































 

More All fashion