Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 8 - 14 октомври

Широки детски усмивки на малки Азбукарчета

Широки детски усмивки и много настроение заляха София през... 

Health преди 11 години

Широки детски усмивки и много настроение заляха София през уикенда. Южния парк в столицата бе домакин на дългоочакваният детски фестивал „Вярвам в теб!”. Хиляди деца успяха да се докоснат до празника и така го превърнаха в едно от най-мащабните и интересни събития провеждани през последните месеци у нас.

Тридневния фест даде възможност на над 200 малки и големи таланти да се качат на сцената и да покажат какво могат. С песни и танци от почти всеки музикален жанр, организаторите успяха да задоволят и най-претенциозния вкус. За онези, които са далеч от музиката имаше цяла арена с най-разнообразни спортни игри.



Децата можеха да премерят сили в игри като футбол, тенис на маса, шах, сървайвър, бягане, баскетбол, крикет на маса, петанк. Игрите бяха специлно адаптирани за деца с различна степен на увреждане, така че да могат да играят наравно със своите връстници.

Целта бе да се покаже, че децата с физически проблеми могат да се забавляват като всички други. На тяхно разположение бяха и над 20 аниматори, пременени като най-обичаните анимационни герои. За запалените по модата пък бяха представени и най-новите тенденции в облеклото за най-малките.



Всеки успя да види и демонстрациите по джудо и айкидо, че дори и да научи някоя схватка. В специално изградени шатри хлапетата имаха осигрени над 20 различни забавления като рисуване, моделиране, правене на кукли, забавни викторини и дори конкурс за най-любим детски фреш.

Началото бе дадено в петък точно в 18 ч. с четиричасов концерт-спектакъл, който освен на децата предизвика интереса и на техните родители.



На сцената специално за малчуганите своите най-големи хитове изпяха Акага, Ирина Флорин, Росица Кирилова, Камелия Воче, Илия Луков, Мелинда Христова, Богомил и много други. Допълнителни усмивки се породиха и от факта, че всяко дете си тръгна с подарък, а всеки участвал в спорта спечели и медал „Вярвам в теб!”.

Финалният ден на фестивала отново бе под звуците на музиката. Събитието бе закрито с четиричасов концерт, в който се включиха възпитаници на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, Детски хор „Пим-Пам”, Роберта балет и много други.



За финал бе разрязана и огромна торта с логото на „Сдружение Азбукари” , организаторите на събитието. Самите Азбукари признаха , че са доволни от това , което са успели да постигнат, а по-конкретно да насочат вниманието към нуждата от интеграция на децата с увреждания.

Те обещаха, че няма да спрат дотук и заявиха, че провеждането на фестивала е само първата крачка по дългата пътека от цели, които са си поставили.

 
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.