Следва

Trend Report - Като Шаде

Who is she? Донатела Версаче в 10 любими факта

Донатела е четвъртото дете в семейство Версаче, ражда се след смъртта на сестра си Тина, която умира от...

All fashion преди 11 години

Попитахме те коя е тя! Да, това е Донатела Версаче, родената на 2 май 1955 г.  сестра на великия италиански дизайнер Джани Версаче, отишъл си нелепо от този свят през 97-ма, заставайки на мушката на сериен убиец. Оттогава русото миньонче е креативен директор на лейбълите Versace, Versace Atelier, Versus.

И 10-те най-любопитни и любими на нас факта, които може би не знаеш за нея, са:

1. Донатела е четвъртото дете в семейство Версаче, ражда се след смъртта на сестра си Тина, която умира от тетанус на 12 години. Цялото семейство и двамата по-големи братя Джовани (Джани) и Санто са покрусени. Донатела обаче се оказва слънцето и надеждата на това семейство, каквато всъщност е и днес за марката Versace.

2.
Обречена е да е известна с брат като Версаче. Но не започва да помага в семейната фирма като дизайнер, въпреки че завършва подобна специалност във Флоренция, а като PR. В ролята на муза и най-голям критик за брат си Джани, тя дава и великолепни идеи за дизайна му, както и никога не спестява истината и съвсем не е деликатна, ако нещо не й допадне.

3. Тя толкова силно вдъхновява брат си, че през 80-те Джани пуска парфюм, посветен на нея, наречен Blond, и й дава линията Versus, която и до момента е стабилна част от Версаче индустрията и която Донатела твори всеки сезон с помощта на младия британски дизайнер Кристофър Кейн. През 1993 Донатела е тази, която създава и детска и младежка модна линия Versace Young.

4. Единственият съпруг на Донатела Версаче е американският модел Пол Бек, който преди това има любовна връзка с брат й, дизайнерът Джани Версаче. Странната двойка обаче се обичат и са щастливи дълго време и от брака и любовта им се раждат двете им деца - Алегра и Даниел. Самият Версаче много трудно преживява връзката им, после и сватбата им. Днес Пол и Донатела са разведени.

5. След смъртта на Джани Версаче през 1997 г. в Маями, процентите от компанията са разпеределени така: 20 за Донатела, 30 за Санто - най-големият брат и човекът, занимаващ се основно с финансите на империята, и 50 процента за Алегра – дъщерята на Донатела, която наследява дела на вуйчо си.

 

6. 2004-та е много тежка година за осиротялата фамилна компания, която има много финансови проблеми и е затънала в дългове. В резултат на това Донатела страда от зависимост към наркотиците и пластичната хирургия, а Санто е в тежка депресия. Няколко години по-късно дъщерята на Донатела се разболява от анорексия и се подлага на продължително лечение.

7.
Първата операция на Донатела е в началото на 2000 година, с която прави пълна промяна на лицето си. Интервенцията включва повдигане на веждите, ринопластика, силикон в устните, лифитнг на лицето и зъбни фасети. Именно обаче ринопластиката е причината да се пристрасти към силните лекарства, в резултата на следоперативните болки.

8. Заслуга на Донатела не само за компания Версаче, но и за цялата модна индустрия, е използването на известни лица, вместо непознати модели, да рекламират дрехите й както на модните подиуми, така и на други публични пространства. На бляскавите й партита винаги присъстват големи звезди, сред които сър Елтън Джон, Лиз Хърли, Катрин Зита-Джоунс и Кейт Мос. Тя умело използва имиджа на популярни шоузвезди като Мадона, Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Деми Мур, Дженифър Лопез, които носят роклите й на Оскарите, на сватбите си и на престижни събития.

9. В книгата "Легендата Версаче", издадена на български от издателство Colibri, се описва много точно отношението на Джани Версаче към сестра му, с която винаги са били безкрайно близки, но и често караниците им са преминавали в истински семейни скандали.

10. Донатела Версаче е патрон е на фондацията на сър Елтън Джон, един от големите приятели на брат й Джани, за борба срещу СПИН.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.