Следва

Това ни трябва в гардероба - Суитчъри с невероятни принтове от Kingdom of style

Какво ново - Сен Лоран и случаят с откраднатите скици

Новините около Ив Сен Лоран не свършат с дебюта на Еди Слиман, спора му с журналистката Кейто Хорин и...

All fashion преди 11 години

Новините около Ив Сен Лоран не свършат с дебюта на Еди Слиман, спора му с журналистката Кейто Хорин и признанието на Франсоа Анри Пино за успеха на пролет/лято 2013, за щастие или нещастие. Защото отново се заговори в медиите за името на модната къща, но по друг, доста неприятен повод.

По информация на WWD, Пиер Берже, дългогодишният партньор на Сен Лоран в живота и бизнеса, претендира за собствеността над портфолио от авторски рисунки и други лични неща на Ив, които в момета са в ръцете на немски бизнесмен.

Цялото портфолио включва около 290 скици, някои от които еротични, изрезки от вестници, лични писма, автопортрети, картина на Анди Уорхол, подарена на Сен Лоран, снимки на Хелмут Нютън, оценено на 12 милиона евро. 

Според Берже, Фабрис Томас, работил като шофьор на Ив Сен Лоран, а по-късно става и негов любовник, е откраднал колекцията от творби от апартамента на френския дизайнер в Париж през деветдесетте години. Пак според Пиер Берже, Томас по-късно продава всичко на немски бизнесмен, който му дал "работа, кола и нов живот" след края на връзката му с Ив. Именно въпросният германец сега иска да продаде на търг произведенията, които би трябвало да принадлежат само и единствено на модната къща.

Обвиненият в кражба Томас казва, че когато той и Ив Сен Лоран сложили край на връзката си, дизайнерът му подарил цялата колекция с довода, че тя не е му необходима.

"Повярвайте ми, не е възможно Ив да е направил това, да даде на някого 300 скици. Може би една или две рисунки, но 300 със сигурност не"
, казва Пиер Берже пред WWD. "Въпросът е, че те са били откраднати.”

Германския бизнесмен, който твърди, че е сегашният собственик на колекцията, също отрича притежанието му да е откраднато, защото Томас законно прехвърля собствеността си на негово име. Т.е за това има съответните документи, което ще рече, че няма повод за подозрения в кражба.

Още миналия ноември Берже е подал оплакване в полицията да разследва случая и е категоричен, че няма да позволи нещата на Сен Лоран да бъдат изложени на показ или разпродадени на търг.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.