Следва

,,ГогоДиди’’ или ,,В очакване на Годо’’

Недовършеният още Lincoln на Спилбърг с изненадваща прожекция в Ню Йорк. Очертава се шедьовър

Освен Дей Луис, в лентата играят още Томи Лий Джоунс и Сали Фийлд, а сценарист е небезизвестният Тони Кушне...

Movies & TV преди 11 години

Стивън Спилбърг работи по проект, за който се очаква не само грандиозен финансов успех, но и важни награди, в смисъл на Оскари, което се обуславя от протагониста - два пъти носител на същата тази награда Даниел Дей Луис, и от темата на творбата - историята един от най-значимите президенти на Америка въобще - Ейбръхъм Линкълн.

Снощи критиците отвъд Океана са били поканени на изненадваща прожекция в рамките на Нюйоркския филмов фестивал и по реакциите им изглежда, че филмът ще е категорично културно постижение. От сега се смята, че заглавието ще е основен претендент на 85-ата церемония за награждаване с Оскар в началото на следващата година.

Освен Дей Луис, в лентата играят още Томи Лий Джоунс и Сали Фийлд, а сценарист е небезизвестният Тони Кушнер /носител на Пулицър и ЕМИ/. На пресконференция след прожекцията Кушнер казва, че се е опитал да покрие целия разнообразен и пълноценен живот на Линкълн, но е открил, че така в крайна сметка би се получил безкраен сценарий. Накрая е взел решение да проследи едва последните месеци от живота на президента, преди убийството му от Джон Уилкис.

Спилбърг пък споменава на същия форум, че се радва, че филмът му няма да излезе по екраните преди предстоящите президентски избори в САЩ (очакваната дата на премиерата е 14-и ноември/, така че творбата да не внушава излишни колебания на гласуващите /изборите в Америка са на 6-и/. Признава също, че филмът все още не е завършен.



Самите ние, във Вю София, очакваме филма с огромно нетърпение, защото сме сигурни, както колегите в САЩ, че ще е истинско кинематографично бижу.

Трейлър на филма в HD формат: 


More Movies & TV