Следва

Даяна е била убита в линейката

Who is she? Десетте най-интригуващи факта от живота и приключенията на Дита фон Тийз

Фината бурлеска, за която те питахме вчера, е родена на 29 септември 1972-ра години в щата Мичигън в най...

Лица преди 11 години

Фината бурлеска, за която те питахме вчера, е родена на 29 септември 1972-ра години в щата Мичигън в най-обикновено семейство, а днес е скъп гост на най-престижните събития в модата. 

Коя е тя всъщност и как от Хедър Суит става Дита фон Тийз, се разбира от най-интересните факти от битието й: 

1.
Дита фон Тийз става шеметно известна след като подава молба за развод с алкохолизирания рокаджия, гримиран и вечно надрусан, Мерилин Менсън, с когото се запознават, докато тя танцува в негов музикален клип. Дита е фина като попрцеланова кукла, той - абсолютно изтрещял - определено не са един за друга, и съдбата си казва думата след около година. Причината за развода им през 2006-та са тривиаланите непреодолими различия.

2. Става госпожа Менсън в ирландски замък през 2005-та, в сватбена рокля Vivienne Westwood, от коприна, в цвят кралско лилаво, с корсет Mr. Pearl couture. Аксесоарите към роклята й били пиратска шапка Stephen Jones и обувки Christian Louboutin.

3. Годежният й пръстен от Менсън е антика от 1930-та година, със 7-каратови диамант.

4. Появява се гола в декемврийски брой на Playboy през 2002-ра година, снимана лично от Мерилин Менсън, с когото тогава все още не са женени, но имат връзка. 

5. Била е два пъти в класацията на списание Maxim за 100-те най-секси жени на планетата - през 2007-ма и през 2008-ма.

6. Висока е 168 см, тежи 47 килограма, обиколката на талията й е смалена, благодарение на корсетите, които носи непрестанно, от 56 на малко над 40 см, има силиконови импланти и другу дребни корекции. 

7. Родената в щата Мичигън в семейството на маникюристка и машинист обикновена девойка Хедър, започва да прави стриптийз още на 18 години. Днес е най-скъпоплатената събличаща се жена в света.

8. Псевдонимът й Дита фон Тийз идва от първото име на актриса от нямото кино на 30-те и 40-те години Дита Парло („Великата илюзия" на Жан Реноар). Фон Тиз се получава в последствие, съвсем случайно. 

9. Сред портфолиото й от рекламни кампании, на които Дита е била лице, е тази за прочутата напитка Cointreau, работила е съвместно с M.A.C, позирала е за висок клас брандове като луксозното бельо Agent Provocateur, за любимеца си Christian Louboutin, за Rolland Mouret, Galliano, Marc Jacobs, Moschino.

10. В апартамента й има две отделни стаи за гардероба й - една със стотиците обувки, рокли и винтидж дрехи от преди два века, и друга - само за шапките.
 

More Лица