Следва

Какво ново - Карин Ройтфелд с нова, убийствена длъжност

Дизайнери за следене - Caterina Gatta

За Катерина Гата чухме още през август, когато Анна дело Русо сподели пред сп. Ню Йорк, че рокля на младата...

All fashion преди 11 години

За Катерина Гата чухме още през август, когато Анна Дело Русо сподели пред сп. Ню Йорк, че рокля на младата италианска дизайнерка е сред последните й попълнения в личния гардероб. Нещата на 27-годишния талант ни спечелиха веднага, асоциирайки ги с Версаче през 90-те години - цветни, секси, с елементи на висша мода, но абсолютно възможни за носене модели.

Катерина завършва La Sapienza University в Рим, специализира моден дизайн в продължение на две години и се дипломира като такъв през 2011-та. Желанието на младата италианка да е част от вълшебния свят на модата обаче я води към различни предизвикателства по време на обучението й - веднъж е асистент в Миланската модна седмица, кара курсове по стайлинг в прочутия Central Saint Martins в Лондон, работи и като моден консултант в американска агенция, изобщо бъдещ дизайнер със сериозна подготовка и ноу хау за това как да развиеш собствен лейбъл. 

През 2008-ма регистрира търговската си марка Caterina Gatta, а първата й колекция от красиви рокли модният свят вижда на презентация в Ню Йорк на следващата година.



Дизайнерката не крие влиянието си от Джани Версаче, но признава и за слабостта си към Yves Saint Laurent, Pierre Cardin, Givenchy, Valentino, Ungaro. Концепцията на бранда й е да прави дрехи, толкова секси и модерни, но от винтидж платове - еклектика, която се харесва на милиони.

Колекция есен-зима 2012/13















Платовете, съчетаването на цветовете и принтовете, с които работи Катерина Гата, са майсторски подбрани, макар че кройките биха могли да бъдат по-смели отколкото са сега. Последната й колекция есен-зима 2012/13 обаче е добра по отношение на изпълнение, презентация и характерен почерк.



Избраницата на Анна дело Русо пък е мини роклята с принт на кестенови листа, с архитектурен силует, а ние харесваме безкрайно много полите молив в комбинация с късите бюстиета, както и всичко със старовремската пейсли шарка.
 
Caterina Gatta

More All fashion