Следва

Какво ще носят тази есен известните: Николета Лозанова

Код: Малко черно сако - Шанел в Лондон с Little Black Jacket

Второто задължително нещо в гардероба на всяка жена след малката черна рокля, според CHANEL очевидно е...

All fashion преди 11 години

Второто задължително нещо в гардероба на всяка жена след малката черна рокля, според CHANEL очевидно е малкото черно сако. Без яка и с четири джоба по възможност. Вдъхновен от тиролски модел на мъжка униформа, черният жакет се превръща в един от синонимите на лукс в стил CHANEL.

Затова и Карл Лагерфелд, заедно с доскоршния редактор на парижкия Vogue - Карин Ройтфелд, решават да отдадат почит на класическата плетена кройка в черно с ред фото изложби из цял свят, както и с книгата „The Little Black Jacket: CHANEL's classic revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld'

На 12 октомври, в петък, бе открита в Лондон, преди това в Токио, Ню Йорк, Тайпе и Хонг Конг, а след Лондон и в другите големи европейски градове - Москва, Берлин, Париж. 

Канийе Уест, Тилда Суинтън, Ума Търман, Алекса Чънг, Айо са само някои от знаменитостите, представени в изложбата, облечени, омотани или просто наметнати с известната черна дреха.







Изложбата в Лондонската Saatchi Gallery ще е отворена до 28 октомври, а входът е безплатен.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.