Следва

Ан Хатауей помага на хомосексуалните

ABSOLUT BLANK

Проектът ABSOLUT BLANK набира скорост в... 

Events преди 11 години

Проектът ABSOLUT BLANK набира скорост в България. 7 български визуални артисти ще бъдат готови със своите проекти ABSOLUT BLANK този четвъртък в +Това

Настъпи моментът, в който ще повдигнем завесата за първите творения, създадени за инициативата ABSOLUT BLANK Bulgaria. На 18 октомври в пространството на +Това от 19 ч ще станете свидетели на 7 произведения, подписани от Борис Праматаров, Trash Lovers, Росица Ралева и Калоян Илиев Кокимото.

В продължение на две седмици седмината графични дизайнери с помощта на различни техники и таланта си превъплътиха арт идеите си в бялото платно силует на ABSOLUT VODKA.

Единствената дама сред представените творци в четвъртък, Росица Ралева, използва нестандартни похвати в създаването на своите платна. Какво е използвала, докато е запълвала своята ABSOLUT форма, ще разберете на място. Освен като автора зад симпатичните форми на тениските DUSHMAN, в момента Росица стартира режисьорската си кариера с филма ТАТКО.

Trash Lovers ще ви изненадат с триизмерната си визия с митологичен привкус. За своя BLANK проект момчетата избраха четири прозрачни плексигласови силуета, в които вложиха любимите си герои и калиграфия. Иво, Момчил, Косьо и Илиян ще подредят четирите форми една зад друга и ще създадат обща колажна визия, с чието послание ще изненадат онези, които вече познават стила им.

Една от големите надежди на българската илюстрация, Борис Праматаров, който се запечата в съзнанието ни още с дебютната си книга “My Demons”, за пореден път ще ни провокира с живите си, многолики графики, този път в рамките на двуметровия ABSOLUT силует.

Сред седмината участници изпъква и колоритния Калоян Илиев Кокимото, който тази година стана един от финалистите на конкурса за съвременно изкуство МОСТ. В четвъртък и малко преди да замине за Париж, Кокимото ще ни подари късче от своя поп арт свят, в който Jesus Christ съжителства с Барбароните и шоколадовите Kinder Surprise.

Кампанията на ABSOLUT VODKA, в чийто фокус шведската марка поставя таланта на младите развиващи се визуални творци в България, вече е реализирана на световно ниво. Емблематичната форма на ABSOLUT се превърна в платно за 20 млади творци от цял свят.

Сред най-въздействащите са светлинната инсталация на United Visual Artists, впечатляващият гигантски колаж на Mario Wagner, графиката на дизайнера скейтбордист Robert Mars, изписаното платно на дуото Good Wives and Warriors, известни с трудоемките си, вдъхновяващи, сложни и мащабни творения.

През октомври всеки участник в българското издание на ABSOLUT BLANK ще работи върху своя проект. Ще ви държим в течение на всичко интересно около творческия процес.

В началото на ноември очаквайте голямото закриващо парти на кампанията ABSOLUT BLANK, на което ще видите всичките седем творби, дело на български творци.


Участниците в ABSOLUT BLANK BULGARIA:

Росица Ралева
Борис Праматаров
Калоян Илиев Кокимото
Trash Lovers
Four Plus Studio – Ивайло Недков, Жельо Димитров Arsek, Георги Димитров Erase
Антония Йорданова, Диляна Флорентин и Петя Савова
Вито Валентинов
Phormatik Visual LAB – Полина Герасимова, Владислав Илиев, Камен Димитров

Чуждестранните участници в ABSOLUT BLANK:
Adhemas Batista
Aestethic Apparatus
Alex Trochut
Brett Amory
David Bray
Eduardo Recife
Fernando Chamarelli
Good Wives & Warriors
Jeremy Fish
Kinsey
Ludovica Gioscia
Marcus Jansen
Mario Wagner
Morning Breath
Robert Mars
Sam Flores
Thomas Doyle
United Visual Artists
Will Barras
Zac Freeman

Галерия ABSOLUT BLANK:
absolut.com

За повече информация посетете официалните страници:
facebook.com
twitter.com


 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.